Menu
 

Sestdiena, 14 Septembris 2019

Atkritumu šķirošanas zaļie ieguvumi

  • Publicēts Vide

Sadzīves atkritumu šķirošana vismaz sākotnēji ir pietiekami apgrūtinoša lieta – tā prasa uzmanību, kaut minimālu iedziļināšanos tēmā, platības atrašanu savā dzīvesvietā un ārpusē papildu tvertnēm, ikdienas rīcības izmaiņas un pat vairāk laika. Samest visu kopā, aiznest līdz vienai universālajai tvertnei noteikti ir vienkāršāk.

Lasīt vairāk...

Vīndaris Jānis Mikans Krimuldā: Man tāpat kā ar bērniem, visi "Cremon" vīni vienādi mīļi

Vīndaris Jānis Mikans pazīstams ar savu  spēju veidot daudz un dažādas vīna garšas, bet tikai retais zinās, ka pirmie ieskati vīna pagatavošanā notika  pirms daudziem gadiem, kad kopā ar jūrnieku floti viesojās Bordo, Francijā, un lūkoja, kā vīns tiek gatavots tur. Tagad vīna darītavas “Cremon” vīni un stiprie dzērieni tiek augsti novērtēti Latvijas tirgū, saņemot godalgas un uzslavas, kā no ekspertiem, tā arī ciemiņiem.

Lasīt vairāk...

Kultūras centrā "Siguldas devons" atklās muzejrezervāta veidoto izstādi "Komponists Alfrēds Kalniņš"

Godinot latviešu izcilo komponistu, ērģelnieku, pirmās latviešu nacionālās operas “Baņuta” autoru Alfrēdu Kalniņu, kuram šogad aprit 140 gadi, 21. septembrī plkst. 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” tiks atklāta izstāde “Komponists Alfrēds Kalniņš”. Izstādi sagatavojis Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.

Lasīt vairāk...

Veselības indekss: 70% cilvēku mēdz iet uz darbu slimi

Vairāk nekā divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju mēdz doties uz darbu arī tad, ja veselības problēmu dēļ būtu ieteicams palikt mājās, liecina jaunākā “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indeksa” dati. Katrs trešais (31%) atzīst, ka bieži dodas uz darbu situācijās, kad labāk būtu palikt mājās un veseļoties, piemēram, ja ir spēcīga saaukstēšanās, paaugstināta temperatūra vai ļoti slikta pašsajūta, bet 39% atzinuši, ka šādi mēdz rīkoties, taču reti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.