Menu
 

Ceturtdiena, 26 Septembris 2019

Foto: Latvijas Nacionālajā operā jauniestudējuma pirmizrādi piedzīvo Imanta Kalniņa opera "Spēlēju, dancoju"

26.septembrī Latvijas Nacionālajā operā pirmizrādi piedzīvo Imanta Kalniņa opera “Spēlēju, dancoju” ar Imanta Ziedoņa libretu. “Spēlēju, dancoju” jauniestudējums iekļauts Latvijas valsts simtgades programmā. 1977.gadā radīto komponista Imanta Kalniņa un libreta autora Imanta Ziedoņa operu, kas tapusi pēc Raiņa lugas “Spēlēju, dancoju” (1916) motīviem, radošā komanda interpretēs mūsdienu Latvijas vidē un sabiedrībā.

Lasīt vairāk...

"Madara Cosmetics" investē pusmiljonu eiro jaunā dekoratīvās kosmētikas līnijā

Organiskās kosmētikas ražotājs " Madara Cosmetics" izstrādājis jaunu dekoratīvās kosmētikas līniju " Madara organic makeup", kuras sastāvā ir 36 toņu produkti: viegli mirdzošs tonālais krēms, mirdzošs izgaismotājs, acu un vaigu ēnas, uzacu pomāde, mitrinošs lūpu spīdums, izgaismojošs korektors. Līnijas izveidē un produktu ražošanas aprīkojumā investēts vairāk nekā pusmiljons eiro.

Lasīt vairāk...

Igaunijas TV: Prāmja "Estonia" nogrimšanas vietā darbojusies kanālam "Discovery" strādājoša Norvēģijas filmēšanas grupa

Tuvojoties 25.gadskārtai kopš prāmja "Estonia" katastrofas, šonedēļ kuģa nogrimšanas vietā Baltijas jūrā darbojusies Norvēģijas filmēšanas grupa, kas uzņem sešu sēriju dokumentālu filmu kanālam "Discovery", liecina Igaunijas sabiedriskās televīzijas ETV pētnieciskās žurnālistikas redakcijas "Pealtnagija" ("Aculiecinieks") informācija.

Lasīt vairāk...

Siguldietis Guntis – "Stikla šķiratlona" līderis

  • Publicēts Vide

Kopš maija, kad vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar  Latvijas Zaļo punktu un veikaliem “top!” sāka Vislatvijas akciju, lai no privātpersonām to dzīvesvietās savāktu uzkrāto un nevajadzīgo stikla taru, sašķirotas jau 220,5 tonnas vecu pudeļu un burku. Kopumā “Stikla šķiratlons” viesojies jau 593 Latvijas mājsaimniecībās.

Lasīt vairāk...

Saimniekot aizsargājamā dabas teritorijā (turpinājums)

  • Publicēts Vide

Dabas liegums “Lubāna mitrājs” ir lielākais iekšzemes mitrājs Latvijā, kas izveidots, lai nodrošinātu lielākā Latvijas ezera, purvu, meža masīvu un mitrāju aizsardzību ap Lubāna ezeru. Lubāna mitrāja kompleksa unikālo biotopu daudzveidību nosaka tā ģeogrāfiskais novietojums, jo te robežojas dažādām klimatiskajām zonām raksturīgas dzīvotnes un sastopamas upju palieņu pļavas, neskarti augstie purvi, purvaini meži, neskarti augstie purvi, boreālie meži, melnalkšņu staignāji un parkveida pļavas.

Lasīt vairāk...

Foto: Ar Mārupes posmu Pierīgā noslēdzies velo foto orientēšanās seriāls "Apceļo kaimiņus"

Laiks no maija līdz septembrim Pierīgas novados – Ķekavā, Ikšķilē, Ogrē, Ropažos, Baldonē, Stopiņos, Salaspilī un Mārupē – bija darbīgs un aktīvās atpūtas apvīts, jo šeit norisinājās velo foto orientēšanās seriāls “Apceļo kaimiņus” – lieliska iespēja ikvienam iepazīt minētos novadus un apmeklēt tajos zināmākos tūrisma objektus.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju nekontrolē un nezina, cik daudz laika pavada viedierīcēs

Lai arī vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju konkrēti zina savus viedierīču lietošanas paradumus, kas viņiem ikdienā traucē, tikai 25% mēģina savus ieradumus mainīt, noskaidrots mobilo sakaru operatora “Tele2” sadarbībā ar pētījumu centru SKDS veiktajā aptaujā. Vairāk nekā puse (55%) Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka paši nekontrolē un precīzi nezina, cik daudz laika ikdienā tie pavada dažādās viedierīcēs.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 73% Latvijas iedzīvotāju elektriskos skrejriteņus uzskata par draudu satiksmei

Apdrošināšanas sabiedrības “ERGO” aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa jeb 73 % Latvijas iedzīvotāju elektriskos skrejriteņus uzskata par draudu satiksmes drošībai. Elektrisko skrejriteņu straujais popularitātes pieaugums vasaras sezonā un vienlaikus nepilnīgais satiksmes regulējums rada papildu riskus satiksmes drošībai, ko apliecina gan augustā reģistrēto ceļu satiksmes negadījumu statistika, gan arī iedzīvotāju aptaujas rezultāti.

Lasīt vairāk...

Uztura speciāliste: Vienoties un sadarboties ar savu organismu

Katra šodienas investīcija sevī ir tas, ar ko mēs varēsim “pelnīt” nākotnē. Tikai saprotot un apzinoties, ko varam sniegt savam organismam, spēsim izdarīt racionālākas un loģiskākas izvēles. Mūsu ikdienas sasniegumus un produktivitāti darbā vai citās jomās var ietekmēt tik šķietami pašsaprotamas lietas, kā miegs vai tas, ko ēdam pusdienās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.