Menu
 

Pirmdiena, 30 Septembris 2019

Premjers sagaida Šuplinskas priekšlikumus par turpmāko rīcību LU rektora jautājumā

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sagaida izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) priekšlikumus par turpmāko rīcību saistībā ar tiesas lēmumu apturēt Latvijas Universitātes (LU) rektoram Indriķim Muižniekam nelabvēlīgo valdības lēmumu, ar kuru viņš netika apstiprināts LU rektora amatā, aģentūrai LETA norādīja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Lasīt vairāk...

LNSO izpildīs Džakomo Pučīnī pazudušo mesu

4.oktobrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē izskanēs reiz par pazudušu uzskatītā itāļu komponista Džakomo Pučīni krāšņā mesa “Messa di Gloria”. Koncertā tā atdzīvosies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķu, Latvijas Nacionālās operas un Baleta solistu Mihaila Čuļpajeva un Riharda Millera, kā arī kora "Latvija" izpildījumā. Savukārt koncerta otrajā daļā orķestra un pianistes Elīnas Bērtiņas (att.) izpildījumā dzirdēsim ģeniāla skaņu gleznotāja Karola Šimanovska aizraujošo Ceturto simfoniju. Koncertu diriģēs izcilais poļu diriģents un čellists Tadeušs Voicehovskis.

Lasīt vairāk...

Visus ārsta izrakstītos medikamentus lieto tikai puse Latvijas iedzīvotāju

Mazāk nekā puse jeb 47% Latvijas iedzīvotāju ārstēšanās gadījumā lieto visus ārsta izrakstītos medikamentus, liecina jaunākais "Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss". Speciālisti norāda – tā nav unikāla Latvijas problēma, ar šādu pacientu rīcību saskaras mediķi visā pasaulē. Cilvēki riskē ar savu veselību, lai gan ir pierādīts, ka neatbilstoša medikamentu lietošana vai atteikšanās no to lietošanas ir tieši saistīta ar palielinātu komplikāciju skaitu.

Lasīt vairāk...

"Lielās talkas" organizatore piedāvā preču cenā iekļaut jaunu atkritumu vērtības nodokli un pašus atkritumus izvest bez maksas

  • Publicēts Vide

Kustības "Lielā talka" organizētāja Vita Jaunzeme piedāvā Latvijā ieviest atkritumu vērtības nodokli, kas varētu kalpot kā "risinājums dabas piesārņojumam", informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Sauka, kura iepriekš izplatījusi informāciju arī SIA "Eco Baltia vide" un AS "Latvijas Zaļais punkts" vārdā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.