Menu
 

Otrdiena, 02 Novembris 2021

Nākamā Čehijas valdība negrasās pievienoties eiro

Nākamā Čehijas valdība negrasās pievienoties eirozonai, otrdien paziņojis kandidāts uz finanšu ministra amatu Zbiņeks Stanjura. Lai gan piecas partijas, kas veido centriski labējo koalīciju visumā atbalsta iespējamo pāreju uz eiro, šis jautājums nākamos četrus gadus neieņems svarīgu vietu to dienaskārtībā.

Lasīt vairāk...

Aicina paust viedokli par azartspēļu organizēšanas aizliegumu Ādažu novadā

Ādažu novada pašvaldības dome līdz 16.novembrim aicina Ādažu novada iedzīvotājus izteikt viedokli par azartspēļu organizēšanas aizliegumu pašvaldības teritorijā. Iedzīvotāju aptaujā aicināts piedalīties ikviens Ādažu novada iedzīvotājs, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu, ir deklarēts novadā vai tam novadā pieder nekustamais īpašums, informē Ādažu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Monika Griezne.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi vairāk nekā 500 iedzīvotāju priekšlikumus 2022.gada budžetam

Ķekavas novada pašvaldība oktobra vidū aicināja novada iedzīvotājus iesniegt savas idejas, ieteikumus, priekšlikumus un risināmos jautājumus, kuru virzībai būtu jāatvēl finansējums 2022.gada budžetam. No novada iedzīvotājiem saņemti vairāk nekā 500 priekšlikumi, kas ir par 100 priekšlikumiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Lasīt vairāk...

Ārste: Mājsēdē būtiski cieš pusaudžu miegs un emocionālā veselība

Jau pirms Covid-19 trešdaļa jeb 39% jauniešu gulēja mazāk par vecumam atbilstošo veselīga miega normu, liecina Epilepsijas un miega medicīnas centra (Bērnu klīniskā universitātes slimnīca) un Veselības centru apvienības sertificētās pediatres miega speciālistes Martas Celmiņas veiktās aptaujas dati. Ārste novērojusi, ka pašlaik situācija ir krietni pasliktinājusies.

Lasīt vairāk...

Reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem piešķir 23,3 miljonus eiro zaudējumu segšanai

2.novembrī Ministru kabinets apstiprināja Satiksmes ministrijas pieprasīto papildu finansējumu 23 390 194 eiro apmērā no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, lai kompensētu zaudējumus reģionālās nozīmes pārvadājumos ar autobusiem un vilcieniem, tostarp arī saistībā ar Covid-19 infekcijas slimības ierobežošanai noteiktiem pasākumiem sabiedriskajā transportā.

Lasīt vairāk...

Arī šogad akcijā "#WhiteFriday" vāks ziedojumus labdarības un nevalstisko organizāciju ikdienas darba atbalstam

Šomēnes labdarības organizācija “Ziedot.lv” kopā ar platformu “Mobilly” jau trešo reizi apvieno spēkus, īstenojot ziedošanas akciju “#WhiteFriday”, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības iesaisti dažādu labdarības un nevalstisko organizāciju ikdienas darba atbalstam. Turpinot veiksmīgi aizsākto tradīciju, akcija norisināsies piektdien, 5.novembrī, un ar tās palīdzību sabiedrību aicinās ziedot vairāk nekā 60 pašmāju organizācijām, kurām šobrīd īpaši nepieciešams finansiāls atbalsts, informē akcijas organizatori.

Lasīt vairāk...

Pirmdien Latvijā reģistrēti 1884 jauni Covid-19 gadījumi un miruši 43 saslimušie (papildināta)

Pirmdien Latvijā reģistrēti 1884 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par 43 Covid-19 pacientu nāves gadījumiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati. No visiem aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem Covid-19 gadījumiem 1241 saslimušais jeb 65,8% bijuši nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, kamēr 643 bija vakcinējušies.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.