Menu
 

Trešdiena, 08 Decembris 2021

Ar Covid-19 inficēts autobusa pasažieris pirmdien braucis no Vangažiem uz Rīgu un atpakaļ

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, pirmdien, 6.decembrī, braucis ar autobusu Cēsis – Rīga (AS “CATA” reiss nr. 7730) plkst. 14.04 no Vangažiem līdz Rīgai un atpakaļ ar autobusu Rīga – Ragana – Limbaži (AS “CATA” reiss nr. 7663), plkst. 15.40 no Rīgas līdz Vangažiem.

Lasīt vairāk...

"Zaļo sertifikātu" šogad saņēmušas četras Pierīgas lauku tūrisma saimniecības un ēdināšanas uzņēmumi

  • Publicēts Vide

Saskaņā ar "Zaļā sertifikāta" novērtējuma komisijas lēmumu, vides kvalitātes zīme "Zaļais sertifikāts" tika piešķirta vai pagarināta 25 lauku tūrisma un ēdināšanas uzņēmumiem – 21 tas pagarināts, bet četriem uzņēmējiem piešķirts pirmo reizi. Kopā Latvijā šobrīd 90 saimniecības ieguvušas ”Zaļo sertifikātu” un piedāvā ”Zaļās brīvdienas”.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Cenu kāpums Latvijā pēdējos mēnešos ir viens no straujākiem pēdējo 20 gadu laikā

Patēriņa cenu pieaugums Latvijā pēdējos mēnešos ir bijis viens no straujākajiem pēdējo 20 gadu laikā, un inflācijas dinamika šobrīd jau līdzinās 2007.-2008. gadā pieredzētajam. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, novembrī patēriņa cenas Latvijā palielinājās par 7,5 % salīdzinājumā ar 2020. gada novembri, savukārt tikai kopš šī gada augusta patēriņa cenas Latvijā ir augušas par 3,7 %.

Lasīt vairāk...

Interjera dizainere: Ziemassvētkos atbrīvojies no liekā un rotā ilgtspējīgi

Vairums Latvijas iedzīvotāju (66 %) šogad vēlētos svinēt Ziemassvētkus dabai draudzīgāk. “IKEA” aptaujā noskaidrots – daudzi apzinās, ka to sekmē katra izvēle, tāpēc plāno atkārtoti lietot iepriekšējos gados izmantotos rotājumus. Tomēr sapiņķerējušies un nobružāti rotājumi, kas nesaskan ne pēc krāsas, ne stila, var mazināt svētku gaidīšanas prieku.

Lasīt vairāk...

LVC: Labā tehniskā stāvoklī ir 51,7 % valsts reģionālo autoceļu, sliktā – 29,4 %

2021.gada beigās labā tehniskā stāvoklī ir 51,7 % valsts reģionālo autoceļu, kas ir gandrīz par 10 % vairāk nekā pērn. Šādi uzlabojumi ir panākti, jo 2021. gada būvdarbu sezonā lielākais būvdarbu apjoms valsts ceļu tīklā veikts tieši uz reģionālajiem autoceļiem, pavēstīja VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļā.

Lasīt vairāk...

Pavārs Edgars Sanders izdevis recepšu grāmatu "Augu valsts ēdieni"

Pazīstamais pavārs Edgars Sanders izdevis savu pirmo grāmatu “Augu valsts ēdieni”, kas atver durvis uz plašo augu valsts ēdienu pasauli. Kulinārijas entuziasts grāmatā apkopojis ap 100 pārbaudītu un arī citu novērtētu recepšu, starp kurām ir gan vieglas uzkodas un sātīgi pamatēdieni, gan kārdinoši deserti un viegli pagatavojamas piedevas dažādām maltītēm. Grāmatu no 8.decembra klajā laiž izdevniecība “TAPT”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.