Menu
 

Pirmdiena, 22 Februāris 2021

Ventas un Lielupes baseina upēs pavasara pali gaidāmi februāra pēdējā un marta pirmajā nedēļā

  • Publicēts Vide

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) savlaicīgai palu un plūdu preventīvo pasākumu koordinēšanai, kā arī lai nepieciešamības gadījumā vadītu un koordinētu reaģēšanas, seku likvidēšanas un atjaunošanas pasākumu kopumu plūdu gadījumā, izveidojusi īpašu operatīvās vadības grupu VARAM valsts sekretāra Edvīna Balševica vadībā.

Lasīt vairāk...

Tapusi jauna sieviešu kustība "Par Latviju bez mobinga"

Sievietes kuras pārstāv politikas, teātra, biznesa, jurisprudences, žurnālistikas, modes, labdarības, medicīnas u.c. jomas, ir apvienojušās kustībā “Par Latviju bez mobinga”. Šādi viņas ir nolēmušas reaģēt uz aizvien biežāk atkārtojošos tendenci, kad tīkla pūlis burtiski mēģina iznīcināt cilvēku viņa paustā viedokļa dēļ, pavēstīja , pauž viena no kustības dalībniecēm, stiliste Natālija Magazeina.

Lasīt vairāk...

Agris Liepiņš: Viļa Zītara iela

Interneta tīmeklī uzdūros ziņai, ka Saulkrastu novada dome aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par iespējamiem ielas nosaukuma maiņas variantiem Viļa Lāča ielai Saulkrastos. Piedāvātie varianti ir Vanadziņa iela, Vecās Jūrnieku ligzdas iela, Zītaru dzimtas iela un tamlīdzīgi.

Lasīt vairāk...

Pētījums: trešā daļa vecāku nav parūpējušies par bērniem elektrodrošu vidi mājoklī

Trešdaļa (32 %) vecāku ar bērniem vecumā līdz 12 gadiem mājoklī nav parūpējušies par bērniem elektrodrošu vidi,  novēršot pilnīgi visus apstākļus, lai atvasei nebūtu iespēju ciest no elektriskās strāvas trieciena – piemēram, noslēdzot kontaktligzdas, nodrošinot, lai bērnam nav patvaļīgi pieejamas elektroierīces, strāvai pieslēgti lādētāji un neizolēti vadi, liecina AS "Sadales tīkls" Elektrodrošības indeksa rezultāti. 15 % aptaujāto vecāku arī atzina, ka ar savām atvasēm, kas ir vecumā no 5 līdz 12 gadiem, pēdējā gada laikā nav pārrunājuši elektrodrošības noteikumus.

Lasīt vairāk...

Gatis Zamurs: Prioritāri jāvakcinē eksportētāji

Ņemot vērā likumprojekta apstiprināšanu par pabalsta izmaksu ģimenēm 500 eiro apmērā, ir ļoti būtiski neaizmirst par tiem, kuri šo naudu Latvijas budžetā ienes. Lai gan preču eksports 2020. gadā sasniedzis rekordu un kopējā vērtība veidoja 13,19 miljardus eiro, pakalpojumu eksportētāji var saskarties ar nepārvaramām grūtībām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.