Menu
 

Decembris 2017

Ina Inta Liniņa-Ozoliņa – jūrmalniece jau sestajā paaudzē

Nevajag dzīvot rītdienai, bet gan šodienai. Par rītdienu domāsim rīt, jo tikai tad redzēsim, kā būs. Galvenais ir priecāties par katru dienu, kas dota cilvēka mūžā, un ikreiz censties saskatīt ko skaistu un darīt to, ko sirds vēlas. Tā, baudot katru saulaino mirkli ziemas dienās un gaidot pavasara tuvošanos, saka fotogrāfe un aktīva Jūrmalas mākslinieku biedrības un fotostudijas "Aspazija" biedre Ina Inta Liniņa-Ozoliņa, kura nupat nosvinēja savu astoņdesmito dzimšanas dienu. Bet par visu vairāk sarunā ar viņu.

Lasīt vairāk...

Finanšu laboratorija sniedz piecus vērtīgus naudas prasmes padomus

Dzimuši digitālajā laikmetā, bērni pieaug straujāk. Viņi spēj ātrāk pielāgoties dažādām pārmaiņām, ir tendēti brīvāk izteikt savu viedokli, ātrāk atrast un apstrādāt informāciju. Arī saskarsme ar naudas lietām bērniem šobrīd noris krietni straujāk. Savu pirmo maksājuma karti un bankas kontu bērnam var atvērt jau no sešu gadu vecuma, viņiem ir iespēja veikt tiešsaistes maksājumus, iegādājoties kādu digitālās spēles aksesuāru, pašiem norēķināties par braucienu autobusā, nopīkstinot telefonu vai karti, kā arī pieņemt lēmumu par to, kā iztērēt dzimšanas dienā saņemto dāvanu karti.

Lasīt vairāk...

Kā lasīt barības analītisko sastāvu?

Visiem vairāk vai mazāk ir skaidrs, ko uz produkta etiķetes nozīmē ogļhidrātu, olbaltumvielu, tauku un vitamīnu procentuālais iedalījums. Pētot barības iepakojumu, būtiski ir pievērst uzmanību tam, vai norādītā uzturvērtība ir attiecināma uz visu produktu, vai uz 100 gramiem produkta. Parasti uzturvērtības tabulai blakus vēl ir tekstuāls produkta sastāva atspoguļojums, kas uzskaita barības analītisko sastāvu un lielā mērā jau parāda izejvielu kopumu.

Lasīt vairāk...

Valstij jākļūst atvērtākai un jāizmanto viss digitalizācijas potenciāls

Svarīgi saprast, ka jaunas IT sistēmas ir nepieciešams ieviest nevis tāpēc, ka tas ir “moderni” un “visur attīstītajā pasaulē tā dara”, vai ir iespēja apgūt pieejamo IT budžetu, bet tāpēc, ka valstij ieguldījumi digitalizācijā ir kritiski svarīgi, lai Latvija spētu saglabāt globālo konkurētspēju un lai Latvijas cilvēkiem būtu droša un pārtikusi nākotne.

Lasīt vairāk...

Panākumu recepte: topošā pavāra prakses pieredze "Michelin" atzītā restorānā

Daudziem pavāriem ir sapnis strādāt pasaules līmeņa restorānā ar prestižo “Michelin” novērtējumu. Valmieras tehnikuma 4. kursa audzēknim Kasparam Šekstello tas ir izdevies! Viņš “Erasmus+” praksē Portugāles galvaspilsētas Lisabonas augstas raudzes restorānā “Eleven” ne tikai apguva jaunas prasmes, bet arī apliecināja savu varēšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.