Menu
 

Pirmdiena, 01 Jūnijs 2020

Žurnāliste Marta Dzintare: Pasaule būtu skumja vieta bez mūzikas

Desmit ekspresjautājumus ierasti esam uzdevuši ar kultūras nozari saistītiem cilvēkiem kāda drīzumā paredzēta pasākuma sakarā – jauna loma, pirmizrāde, grāmatas iznākšana vai cita tamlīdzīga aktualitāte. Taču valstī izsludinātā ārkārtējā situācija ir ieviesusi korekcijas ikviena dzīvē, tāpēc izmantosim iespēju iepazīstināt jūs ar vairāk vai mazāk zināmiem cilvēkiem, kuri piedalās “Rīgas Apriņķa Avīzes” un tās pielikuma “Kodols” veidošanā.

Lasīt vairāk...

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā nosvin Spāru svētkus Ķekavas vidusskolas piebūvei

Pirmdien, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, tika nosvinēti Spāru svētki Ķekavas vidusskolas moduļa tipa piebūvei, kas Latvijā šobrīd ir augstākā un otra lielākā moduļu tipa skolas ēka, kas pašlaik tiek būvēta.  Līdz ar Spāru svētkiem ir pilnībā pabeigta ēkas konstrukciju būvniecība, un uzsākti apdares darbi. Kā informēja novada domē, būvniecību, ko veic SIA “Belss”, pilnībā finansē Ķekavas novada pašvaldība, šim projektam atvēlot aptuveni 3 miljonus eiro no budžeta.

Lasīt vairāk...

"Rīgas Apriņķa Avīzei" – vienīgajam laikrakstam Pierīgā – jau 75 gadi!

1945.gada 1. jūnijā iznāca laikraksta “Darba Balss” pirmais numurs. 1991. gadā, jau pēc Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas, laikraksta nosaukums tika mainīts, un “Darba Balss” kļuva par “Rīgas Apriņķa Avīzi”. Tātad pilnīgi droši var teikt, ka “Rīgas Apriņķa Avīze” ir visilgāk bez pārtraukuma iznākošais laikraksts Latvijā.

Lasīt vairāk...

Foto: "Koncerts pirmajā rindā" -2

28., 29.un 30. maijā kultūrtelpā “Hanzas perons” norisinājās klātienes koncertstāstu sērijas “Koncerts pirmajā rindā” pasākumi. Pilnībā izpārdotajos koncertvakaros 20 cilvēku auditorijai uzstājās Aija Vītoliņa kopā ar pianistu Kārli Lāci, Dināra Rudāne ar Maestro Raimondu Paulu, pianistu Artjomu Sarvi un basistu Edvīnu Ozolu, kā arī Vladislavs Nastavševs.

Lasīt vairāk...

Populāri mākslinieki aicina uz koncertu sēriju vasarīgās noskaņās

No 15.jūnija t/c “Domina Shopping” un “Maxima” aicina uz vasaras koncertu sēriju, kas norisināsies “Dominas” A puses jumta stāvvietā (4.stāvā). Koncertos piedalīsies dziedātāji Igo, Aija Andrejeva, mūziķi Uldis Marhilevičs, grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Dzelzs Vilks”, “Bermudu Divstūris”,  reperis Ozols u.c. tautā iemīļoti un populāri mākslinieki.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Šobrīd valstī ir būtiskākas lietas par administratīvi teritoriālo reformu

Pagājušajā nedēļā Saeima triecientempā galīgajā lasījumā sāka skatīt administratīvi teritoriālo reformu. Tās virzītāji norādīja, ka reformu Saeimas galīgajā lasījumā nav obligāti pieņemt līdz Jāņiem, tomēr tas būtu labs stils, lai dotu pašvaldībām laiku sagatavoties izmaiņām. Neatkarīgi no tā, vai galīgais lasījums būs mēneša laikā vai vēlāk, būs darbs Satversmes tiesai, kam būs jāatbild uz jautājumu, vai ārkārtējā situācija nav izmantota ļaunprātīgi, pārkāpjot labus likumdošanas principus?

Lasīt vairāk...

Sācies vasaras brīvlaiks; Valsts policija aicina vecākus atgādināt bērniem par drošību!

Ik gadu 1. jūnijā tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, tāpat arī jūnijs ir mēnesis, kad bērniem sākas vasaras brīvlaiks. Lai vasaru varētu izbaudīt bez liekām raizēm un izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, Valsts policija ir sagatavojusi drošības līgumu – vienošanās paraugu starp vecākiem un bērniem, tādējādi aicinot vecākus bērniem atgādināt par drošību vasarā, pārrunājot dažādus ar bērnu drošību saistītus jautājums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.