Menu
 

Piektdiena, 05 Jūnijs 2020

XXVIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki pārcelti uz 2021. gadu, programma tiks saglabāta

Ņemot vērā valstī noteiktos sociālās distancēšanās piesardzības pasākumus, kā arī rūpējoties par svētku dalībnieku un sabiedrības drošību, no šā gada 31. jūlija līdz 2. augustam Siguldas pilsdrupu estrādē un Siguldas pils kompleksā paredzētie XXVIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki ir pārcelti uz 2021. gadu, liecina informācijas Siguldas novada pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Cēsīs ar klausītājiem tiksies Gidons Krēmers, Georgijs Osokins un "Kremerata Baltica"

Sestdien, 13. jūnijā, pēc trīs mēnešu pārtraukuma ar pirmajiem teju 100 klausītājiem zālē Cēsīs notiks pirmais dzīvais akustiskais koncerts “Viva la musica!”.  Koncertzālē “Cēsis” ik gadu jūnijā viesojas pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera dibinātais orķestris "Kremerata Baltica", un arī šovasar tradīcija turpināsies – šķērsojot robežas tiešā un pārnestā nozīmē, uz lielās skatuves tiksies "Kremerata Baltica" Lietuvas un Latvijas kameransambļi ar solistiem.

Lasīt vairāk...

Latvijas iedzīvotāju ceļojumu populārākais galamērķis pērn bijis Pierīgas reģions

2019.gadā Latvijas iedzīvotāji devās 10,4 miljonos ceļojumu pa Latviju, kas ir par 4,9 % mazāk nekā gadu iepriekš, un iztērēja 363,2 miljonus eiro, par 8,8 % vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Vidēji viens iedzīvotājs vecumā no 15 gadiem devās 6,6 ceļojumos, turklāt vienas dienas ceļojumos iedzīvotāji devās par 3,2 reizēm biežāk nekā vairākdienu braucienos.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā pedagogi, skolēni un vecāki pozitīvi novērtē skolu darbību

Ķekavas novada pašvaldība skolu kvalitātes projekta ietvaros veikusi pedagogu, skolēnu un vecāku aptauju, kuras rezultāti liecina, ka  80% no aptaujas dalībniekiem pozitīvi novērtē novada skolu darbību. Aptaujāti tika visi Ķekavas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu pedagogi, šo skolu 5., 6., 9. un 10.klases skolēni un viņu vecāki – kopumā vairāk nekā 550 respondentu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.