Menu
 

Svētdiena, 28 Novembris 2021

EK priekšsēdētāja: Latvijai ir garantēts ES atbalsts cīņā pret Baltkrievijas izvērsto hibrīduzbrukumu

Latvija ar Baltkrievijas izvērsto hibrīduzbrukumu ir cīnījusies ļoti humānā, stingrā un nepārprotamā veidā, un Eiropas Savienības (ES) atbalsts jums šai ziņā ir garantēts arī nākotnē, svētdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, uzsvēra Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena.

Lasīt vairāk...

Komponiste Agneta Krilova: Pirmie panākumi mani iedvesmoja turpināt

Komponistes Agnetas Krilovas darbu sarakstā ir aptuveni 70 kompozīciju: aptuveni 40 kora dziesmu, simfoniskie darbi, tostarp divas simfonijas kamerorķestrim – “Polārsimfonija” un “Uz jauno pasauli”, etnoopera “Mēmā” (Latvijas Nacionālās operas ģildes Ņujorkā atzinības balva par piedalīšanos jaunas latviešu operas radīšanas konkursā), kā arī virkne ērģeļmūzikas un dažādu sastāvu kamermūzikas darbu. Viņas darbi atskaņoti ne tikai Latvijā, bet arī daudzviet pasaulē – Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā, Čehijā, Slovēnijā, Norvēģijā, Šveicē, Krievijā, Izraēlā un ASV.

Lasīt vairāk...

Saulkrastu un Siguldas "ģimeņu komandai" trešā vieta Pasaules kausa stafetes sacensībās Sočos

  • Publicēts Sports

Māsa un brālis Kendija un Kristers Aparjodi no Saulkrastiem, kā arī siguldieši Andris un Juris Šici izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma komandu stafetes sacensībās kamaniņu sportā svētdien Soču trasē Krievijā. Individuālajās sacensībās vīriem Kristers Aparjods ierindojās piektajā vietā, kaut pēc pirmā brauciena bija līderis.

Lasīt vairāk...

Kādas krāsas šogad modē Ziemassvētku interjerā? Atbild interjera dizainere

Mājokļa sagatavošanu Ziemassvētkiem vajadzētu sākt laicīgi un pakāpeniski. Pirmie soļi ir teju nemanāmi – vasarīgo spilvendrānu nomaiņa pret ziemas sezonai atbilstošākām, vai kāda egles zara novietošana vāzē. Taču, lai nepiesātinātu interjeru un Ziemassvētki mājās neienāktu pāragri, būtu svarīgi pievērst uzmanību krāsu un akcentu kombinācijām. Šogad modē joprojām ir tradicionālās Ziemassvētku krāsas – sarkana, balta, zaļa, tomēr, lai interjeru atsvaidzinātu, var izmantot sudraba, zelta un zilas krāsas toņus.

Lasīt vairāk...

Etiķetes eksperte: Pica vislabāk garšo, ja to ēd ar rokām

Vairums Latvijas iedzīvotāju (64%) picu ēd ar rokām, savukārt ar nazīti un dakšiņu ēd vien 8%, bet trešdaļa cilvēku (28%) apgalvo, ka viss atkarīgs no situācijas – dažreiz ēd ar rokām, citu reizi ēd ar nazi un dakšiņu, secināts “Norstat” un “Tiamo grupas” vadītās “Čili Pizza” aptaujā. Kā pica ir jāēd? “Čili Pizza” un etiķetes eksperte Gunta Krasta stāsta, kas jāņem vērā, baudot šo pasaulē un Latvijā iecienīto ēdienu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.