Menu
 

Ceturtdiena, 04 Novembris 2021

Mālpils māksliniece Anete Melece nominēta Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai

Māksliniece un ilustratore Anete Melece no Mālpils nominācijā “Ilustrators” nominēta Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai (Astrid Lindgren Memorial Award)​, kas ir viena no pasaulē prestižākajām balvām bērnu literatūrā. Šis pēc kārtas ir otrais gads, kad ilustratore un animācijas filmu veidotāja nominēta šim starptautiskajam apbalvojumam, liecina Siguldas novada pašvaldības informācija.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 74% iedzīvotāju sliecas atbalstīt obligātu atsevišķu jomu vakcināciju pret Covid–19

74% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju sliecas atbalstīt obligātu atsevišķu jomu vakcināciju pret Covid–19 (54% to atbalsta pilnībā, 20% – drīzāk atbalsta), piemēram, sociālajiem darbiniekiem, skolotājiem un citu jomu pārstāvjiem, kur ir ciešs kontakts ar cilvēkiem, kā arī valsts un pašvaldību struktūru darbiniekiem, secināts “BENU Aptiekas” Stresa termometra datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju “Gemius”, oktobra beigās aptaujājot vairāk nekā 3100 respondentu.

Lasīt vairāk...

Seletonisti un bobslejisti pauž gatavību olimpiskajai sezonai

  • Publicēts Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti jau aizvadījuši pilnvērtīgu sagatavošanās posmu jaunajai sezonai. Oktobrī mūsu labākie atlēti trīs nedēļu garumā absolvēja pirmos oficiālos treniņu braucienus jaunajā Jaņcjinas olimpiskajā trasē Ķīnā. Kā informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijā (LBSF), jau jaunnedēļ Lillehammeres trasē Norvēģijā sāksies Eiropas kausa izcīņas sezona bobslejā un skeletonā, vēl pēc nedēļas sezonas pirmais posms pasaules kausā Īglsas trasē Austrijā.

Lasīt vairāk...

"Latvijas pasta" nodaļa Mārupē strādās arī sestdienās un svētdienās

Sakarā ar Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju un ieviestajiem ierobežojumiem tirdzniecības centru darbībā, lai mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanos, “Latvijas pasta” nodaļas tirdzniecību centros Mārupē un Rīgā turpina strādāt, taču tām ir mainīts darbalaiks, pasta pakalpojumus nodrošinot arī sestdienās un svētdienās, informēja uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Kam pievērst uzmanību, domājot par siltumizolāciju?

Dabasgāzes vērtībai Eiropā sasniedzot savu augstāko punktu pēdējos 10 gados, kā arī kāpumu piedzīvojot elektrības, naftas un kokmateriālu cenām, gaidāmo ziemu īpaši skarbu krīze energoresursu tirgū padarīs komunālo rēķinu maksātājiem visā Latvijā, proti, iedzīvotājiem par apkuri varētu nākties maksāt pat par 50 % vairāk. Lai iespēju robežās kontrolētu savas ikmēneša mājokļa izmaksas nākotnē, arvien vairāk iedzīvotāju Latvijā siltina savus mitekļus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.