Menu
 

Otrdiena, 15 Marts 2022

Baložos aizturēti divi vīrieši par nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizāciju; izņemts 47 080 nelegālo cigarešu

Šā gada 11.martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa amatpersonas, veicot virkni operatīvo izmeklēšanas pasākumu iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju, Baložos aizturēja divus 1956.gadā dzimušus vīriešus. Abi vīrieši tika aizturēti nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizācijas brīdī, proti, kad viena persona citai nodeva maisu, kurā atradās cigaretes, informē Valsts policijā.
Lasīt vairāk...

Pirmo reizi latviski izdots visu Eiropas putnu sugu noteicējs

Pirmo reizi latviešu valodā ir izdota ilustrācijām bagāta putnu vērošanas rokasgrāmata “Putnu noteicējs”, kas ļaus iepazīt visas Eiropā novērojamās putnu sugas. Latviski Lāša Svensona, Kiliana Malernija un Dana Seterstrema sagatavoto noteicēju klajā laidis uzņēmums “Jāņa sēta” sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību (LOB).

Lasīt vairāk...

Apstiprināts Valsts valodas politikas pamatnostādņu īstenošanas plāns turpmākajiem diviem gadiem

Lai īstenotu Valsts valodas politikas pamatnostādnēs 2021.-2027.gadam noteiktos uzdevumus, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar sadarbības partneriem izstrādājusi pamatnostādņu īstenošanas plānu 2022.-2023.gadam. Tas ir vidēja termiņa politikas plānošanas dokuments, kas nosaka konkrētus veicamos uzdevumus un pasākumus, to īstenošanas termiņu, piešķirto un papildu nepieciešamo finansējumu.

Lasīt vairāk...

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards: Latvijas produkti ir un būs!

Daudzi pircēji ir pamanījuši, ka, sākoties Krievijas karam Ukrainā, krietni patukšojušies arī Latvijas pārtikas veikalu plaukti – daudzviet izpirkti griķi, makaroni, sāls un citi pārtikas produkti, jo iedzīvotāji, iespējams, kara nobiedēti, sākuši veidot pārtikas krājumus. Tādēļ "Rīgas Apriņķa Avīze" lūdza, lai šajā jautājumā skaidrību viestu Latvijas zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, citastarp jautājot, vai ir iemesls uztraukumam, ka pārtikas produktu varētu pietrūkt. Sarunas gaitā ministrs vairākkārt uzsvēra: "Pat ja, piemēram, tiek atslēgta elektrība un tamlīdzīgi, ja sēžam mājās, nestrādājam un nekur neejam, mums ir pārtikas produktu krājumi vairāk nekā diviem mēnešiem."

Lasīt vairāk...

Farmaceite: Sēklas un sēklu eļļas var palīdzēt uzlabot veselību

Tuvojoties pavasarim, organisma vitamīnu un enerģijas rezerves parasti ir izsīkušas, tāpēc imunitātes stiprināšanai noteikti vērtīgs būs C un D vitamīnu kurss. Vienlaikus ieteicams bagātināt arī uzturu ar veselībai nepieciešamām vielām, iekļaujot tajā dažādas sēklas un no tām iegūtās eļļas, kas satur unikālas uzturvielu kompozīcijas. Kuras no sēklām būtu vērts iekļaut uzturā, lai uzlabotu savu labsajūtu un veselību?

Lasīt vairāk...

Janvārī tūristu mītnēs divreiz vairāk viesu nekā pirms gada

2022.gada janvārī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 79,3 tūkst. ārvalstu un vietējo viesu, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā 2021.gada janvārī, bet divas reizes mazāk nekā 2020.gada janvārī pirms pandēmijas sākuma, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 146,6 tūkst. nakšu, kas ir par 84,9% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, informē Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP).

Lasīt vairāk...

Pedagogiem piešķirs piemaksas par ieguldījumu mācību procesa nodrošināšanā pandēmijas apstākļos

15.martā valdībā atbalstīts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikums par atbalsta sniegšanu pedagogiem un akadēmiskajam personālam saistībā ar Covid-19 epidemioloģiskajiem apstākļiem 2021./2022. mācību gada otrajā semestrī. Piemaksas par papildu aizvietošanas darbu un personīgu ieguldījumu kvalitatīva izglītības procesa nodrošināšanā hibrīdprocesa apstākļos saņems gan pirmsskolu, gan vispārējās, speciālās un profesionālās, gan augstākās izglītības iestāžu pedagogi un atbalsta personāls, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

Uzņēmuma "KnK Mefab" ražošanas pārcelšanai no Rīgas uz Ādažiem banka izsniedz miljonu eiro

Lai atbalstītu metālapstrādes uzņēmuma SIA "KnK Mefab" ražotnes pārvietošanu no galvaspilsētas uz Ādažiem, "Luminor" banka izsniegusi finansējumu viena miljona eiro apmērā uzņēmuma meitas kompānijai "PP Property". Finansējumu uzņēmums izmantos biznesa attīstībai, zemes un ražošanas ēku iegādei, savukārt telpu remontu un to pielāgošanu uzņēmuma vajadzībām tas segs no saviem līdzekļiem, informē bankas pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.