Menu
 

Trešdiena, 30 Marts 2022

Rihards Kols: Jāapsver Uzvaras pieminekļa nosaukuma maiņa

“Latvija ir valsts, kas ievēro starptautiskās vienošanās, ko tā ir uzņēmusies, un komisija nevar virzīt jautājumu par starptautisku līgumu denonsēšanu, demontējot pieminekli, taču mēs varam aicināt atbildīgās iestādes apsvērt Uzvaras pieminekļa nosaukuma maiņu,” trešdien pēc Saeimas Ārlietu komisijas sēdes sacīja tās priekšsēdētājs Rihards Kols. Sēdē deputāti sprieda par kolektīvā iesnieguma par Uzvaras pieminekļa demontāžu virzību.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā ierobežos kustību uz Talsu šosejas

SIA "Jūrmalas ūdens" ir noslēgusi līgumu ar būvniecības uzņēmumu PS "MMG" par būvdarbu veikšanu Kauguros. Līguma ietvaros paredzēta arī Talsu šosejas dzeramā ūdensvada tīklu izbūve, tāpēc būvdarbu laikā satiksme būs daļēji ierobežota un atsevišķās vietās uz laiku arī slēgta.

Lasīt vairāk...

Grupas "bet bet" vērienīgo jubilejas koncerttūri sāks jūnijā Saulkrastos

Grupa "bet bet" savu 30 gadu jubileju sāka atzīmēt jau 2021.gadā, taču pulcēšanās ierobežojumu dēļ to neizdevās īstenot pilnvērtīgi, tāpēc 2022.gadā grupa nolēmusi turpināt jubilejas turneju un nosvinēt to skaļi un jaudīgi. Vērienīgās jubilejas koncerttūres pirmais koncerts notiks jau 3.jūnijā Saulkrastu estrādē, informēja producents Sandis Mohovikovs.

Lasīt vairāk...

Grāmatvedības evolūcija: no papīra ķīpām līdz datiem mākonī

Attīstoties tehnoloģijām un pilnveidojoties digitālajām iespējām, mainās arī citas nozares, tostarp grāmatvedība. Pieredzes bagātākie grāmatveži noteikti atceras laikus, kad virsgrāmata tika aizpildīta ar roku, arī Valsts ieņēmumu dienestā (VID) tika iesniegtas atskaites papīra formātā, stāvot rindā pat vairākas stundas. Šobrīd grāmatveži var izmantot arī mākoņdatošanas pakalpojumus, taupot laiku un strādājot no jebkuras vietas pasaulē. Tas nozīmē, ka grāmatvedība vairs nav iedomājama arī bez digitālajām prasmēm.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.