Menu
 

Ceturtdiena, 24 Marts 2022

Baltijas valstu parlamentu spīkeri apmeklē Kijivu

Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), Lietuvas Seima spīkere Viktorija Čmilīte-Nilsena un Igaunijas Rīgikogu spīkers Jiri Ratass ceturtdien apmeklējuši Kijivu un tikušies ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu un Augstākās radas spīkeru Ruslanu Stefančuku, liecina informācija sociālajos tīklos.

Lasīt vairāk...

Valsts policija saistībā ar Krievijas karu Ukrainā uzsākusi desmit kriminālprocesus un 27 resoriskās pārbaudes

Kopš 24. februāra Valsts policija uzsākusi 34 administratīvā pārkāpuma procesus, kas lielākoties ir par sīko huligānismu, tostarp 14 gadījumos par paustu nopēlumu Ukrainas atbalstam, kas norisinājās iepriekšējā nedēļā pie Daugavpils mūzikas skolas. Tāpat administratīvo pārkāpumu procesi sākti par sapulču, piketu, sanāksmju noteikumu pārkāpumiem, liecina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodļas informācija.

Lasīt vairāk...

Putnu dienās aicina uz putnu vērošanu, sarunām, radošām aktivitātēm un būru gatavošanu

Dabas aizsardzības pārvalde, atbalstot Latvijas Ornitoloģijas biedrības atsākto ikgadējo putnu izzināšanas iniciatīvu, šī gada pavasara "Putnu dienās" no 1. līdz 9.aprīlim organizē vairākus pasākumus visā Latvijā. Tos vadīs pieredzējuši ornitologi un dabas vērotāji, palīdzot ikvienam interesentam gūt pirmās iemaņas vai papildināt esošās zināšanas putnu sugu atpazīšanā un daudzveidīgās putnu pasaules izzināšanā.

Lasīt vairāk...

Kas zog nagiem izturību un skaistumu?

Lai pilnībā spētu ataugt bojāts nags, būs nepieciešama pacietība: bērniem nagi spēj pilnībā ataugt 1-2 mēnešu laikā, bet pieaugušajiem vidēji sešos mēnešos. Vasarā nagi aug nedaudz ātrāk, pat līdz 1,2 mm nedēļā, bet ziemā augšanas ātrums ir tikai 0,7 mm nedēļā. Nepieciešams parūpēties par nagu veselību jau profilaktiski, pievēršot uzmanību vairākām ārējām pazīmēm un izmaiņām nagu struktūrā, kas var vēstīt par nagu palīgā saucienu un vēlmes saņemt vairāk vitamīnu, sagaidīt pārmaiņas ēdienkartē vai pārbaudīt veselību kopumā.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā no 1.aprīļa siltumenerģijas tarifs pieaugs par 10,5%

1.aprīlī spēkā stāsies jauns SIA "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas tarifs, ko izvērtējusi un apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK). Līdz ar to Jūrmalā siltumenerģijas tarifs būs par 10,5% lielāks jeb 77,34 EUR/MWh, salīdzinot ar šobrīd piemēroto. Mājsaimniecību lietotājiem aprīlī turpinās piemērot valsts noteikto maksimālo siltumenerģijas tarifa līmeni – 68,00 EUR/MWh.

Lasīt vairāk...

Kā tikt galā ar emocijām par karu? Stāsta eksperti

Kopš 24.februāra mums ik uz soļa parādās vārds "karš" – mājās, darbā, draugu lokā un internetā, savukārt bailes, bezcerība, līdzcietība un neziņa ir tikai daļa no pēdējās nedēļās piedzīvotās emociju gammas. Satraucošo ziņu un biedējošo video gūzmā bieži izskan jautājumi: "Kā ar to tikt galā?", "Kā turpināt ikdienas gaitas?" "Vai un kā šobrīd priecāties par labajām lietām?" Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem “BENU Aptiekas” podkāstā palīdzēs meklēt psihiatre-psihoterapeite Sandra Pūce un psihoterapeits Andris Veselovskis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.