Menu
 

Ceturtdiena, 25 Novembris 2021

Pazīmes, kas liecina – ēdienkartē ir par daudz sāls

Sāls ir viena no iecienītākajām garšvielām – to bieži izmanto dažādu ēdienu garšas uzlabošanai, turklāt sāls darbojas arī kā konservants, ļaujot produktus uzglabāt un droši lietot ievērojami ilgāku laika periodu. Lai gan nelielās devās sāls veselībai nekaitē, lietojot to pārmērīgā daudzumā, var būtiski pasliktināties pašsajūta un palielināties dažādu saslimšanu risks. Kā atpazīt simptomus, kas liecina par pārmērīgu sāls patēriņu, un sniedz ieteikumus, kā samazināt sāls lietošanu ikdienā?

Lasīt vairāk...

40 % Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņu neveselīgie miega un uztura paradumi ietekmē kopējo veselību un labsajūtu

40 % Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņu neveselīgie miega un uztura paradumi ietekmē gan kopējo veselību, gan labsajūtu – katru rītu tie saskaras ar grūtībām pamosties un pa dienu jūtas pastāvīgi noguruši, liecina “Samsung Electronics Baltics” veiktā aptauja. Visvairāk ar šīm grūtībām saskaras iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem (49 %).

Lasīt vairāk...

Inguna Gulbe: Kāpēc tupenis tik dārgs?

Kad šoruden mūsu ikdienas uzturā tik daudz izmantoto kartupeļu cenas strauji pieauga, daudzi man jautāja – kā tad tā? Tik vienkāršs pamatprodukts, bet tik ievērojami sadārdzinājies? Vai tiešām cenu lēciens ir pamatots? Pat pie tik vienkārša produkta ir daudz, pie kā piedomāt, bet mēs redzam tikai cenu zīmi. Jāskatās plašāk.

Lasīt vairāk...

Saeima pieņem piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanas likumu

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumu. Tas noteic kārtību, kādā uzsākams un īstenojams vienota īpašuma izveidošanas process piespiedu dalītā īpašuma gadījumā, ja uz citai personai piederoša zemes īpašuma atrodas daudzdzīvokļu māja ar privatizētu dzīvokļu īpašumiem.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Galvenie iemesli iekrišanai telefonkrāpnieku nagos – nezināšana un pārliecība, ka šī problēma nebūs aktuāla

91% Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka zinātu, kā rīkoties gadījumā, ja viņiem piezvanītu telefonkrāpnieks, liecina IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” un pētījumu aģentūras “Norstat Latvija” veiktā aptauja. Tomēr kā galvenos iemeslus, kādēļ cilvēki aizvien kļūst par krāpnieku upuriem, aptaujātie min iedzīvotāju maldīgu pārliecību, ka problēma viņus neskars, kā arī nepietiekamu informētību par datiem, kurus pakalpojumu sniedzēji telefoniski nekad neprasītu. Tāpat tiek izceltas arī viltīgās telefonkrāpnieku metodes, uz kurām ir viegli “uzķerties”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.