Menu
 

Otrdiena, 30 Novembris 2021

Pēc ieceļošanas Latvijā lidostā "Rīga" varēs veikt brīvprātīgu Covid-19 testu (papildināta)

Ieceļojot Latvijā, lidostā "Rīga" varēs veikt brīvprātīgu, bezmaksas Covid-19 testu, paredz valdībā otrdien apstiprinātie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā to, ka pēdējo dienu laikā pasaulē un arī Eiropas valstīs pakāpeniski izplatās jaunais Covid-19 vīrusa omikrona paveids, un lai iespēju robežās mazinātu šī vīrusa ievešanu Latvijas teritorijā.

Lasīt vairāk...

Paštestu pirmās partijas piegādātājs "Ekspress laboratorija" un vēl viens pretendents atteicies no līguma slēgšanas

Antigēna paštestu pirmās partijas piegādātājs "Ekspress laboratorija" un vēl viens pretendents atteicies no līguma slēgšanas, aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) runasvīrs Kaspars Galkins. Minētā iemesla dēļ aizsardzības resors meklēs iespējas slēgt līgumus ar citiem pretendentiem.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta priekšlikumu no nākamā gada samazināt OIK aptuveni par 60%

Ņemot vērā šībrīža ievērojamo elektroenerģijas cenas pieaugumu, Ekonomikas ministrija ir radusi risinājumu daudz straujākai elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) mazināšanai nākamgad. Izskatot Ekonomikas ministrijas informatīvo ziņojumu, Ministru kabineta 30.novembra sēdē konceptuāli atbalstīts Ekonomikas ministrijas priekšlikums OIK vidējo likmi no 2022.gada 1.janvāra samazināt aptuveni par 60%, t.i., līdz 7,55 EUR/MWh, kas nodrošinātu būtisku atbalstu visiem elektroenerģijas lietotājiem – gan mājsaimniecībām, gan arī juridiskajām personām, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

Piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā

  • Publicēts Sports

30.novembrī valdība apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu, atbalstot naudas balvu piešķiršanu sportistiem un sporta federācijām par izciliem sasniegumiem sportā XXXII vasaras olimpiskajās spēlēs Tokijā un vasaras paralimpiskajās spēlēs Tokijā (Japāna), kā arī par citiem izciliem sasniegumiem sportā 2020.gada nogalē un 2021.gadā. Naudas balvu kopējais apmērs ir 2 067 475 eiro, informē Izglītības un zinātnes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Skaistumam un organismam vērtīgie tauki – kas jāzina par omega taukskābēm?

Omega taukskābes gandrīz ikvienam ir pazīstamas to labo īpašību dēļ, kas veicina normālu smadzeņu darbību. Taču omega taukskābēm ir arī citas funkcijas, kas labvēlīgi ietekmē mūsu veselību un pašsajūtu kopumā. Kas ir omega taukskābes un kā tās var noderēt, kā arī kāpēc to uzņemšanai būtu jāpievērš uzmanība arī ziemā, skaidro “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga.

Lasīt vairāk...

Ināra Mūrniece Rumbulas memoriālā: Holokausta piemiņa un izpēte ir mūsu morālā un politiskā apņemšanās

“Holokausta piemiņa un vēsturiskā izpēte ir mūsu morālā un politiskā apņemšanās. Mēs par to stingri iestājamies gan savā valstī, gan starptautiski. Lai nepieļautu kaut kā līdzīga atkārtošanos, ir ne tikai jāzina, bet jāanalizē šo šausminošo traģēdiju cēloņi. Jāzina, ka šķietami bezcerīgās situācijās ir iespējas pretoties, kā to arī Latvijā darīja ebreju glābēji,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 30.novembrī, uzrunājot klātesošos Rīgas geto ieslodzīto iznīcināšanas 80.gadadienai veltītajā piemiņas brīdī Rumbulas memoriālā.

Lasīt vairāk...

Tuvāko dienu laikā varēs sākt organizēt Ziemassvētku tirdziņus "zaļajā" režīmā

Apstiprinot grozījumus Ministru kabineta rīkojumā, valdība lēma atļaut Ziemassvētku tirdziņu un citu gadatirgu organizēšanu epidemioloģiski drošā jeb “zaļajā” drošības vidē, nosakot precīzus drošības pasākumus to organizēšanai un norisei. Grozījumi Ministru kabineta rīkojumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas vietnē likumi.lv, t.i., tuvākajās dienās, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Cauri ziemai lēnāk, bet uz priekšu

Trešajā ceturksnī Latvijas ekonomika ir palielinājusies par 5,1%, bet gada trīs ceturkšņu laikā - par 5,2%. Trešajā ceturksnī mājsaimniecību patēriņš pieauga par 9%. Iespaidīgo izaugsmi uz priekšu dzina labvēlīgie epidemioloģiskie un ekonomiskie apstākļi - nodarbinātības un algu pieaugums. Tuvākā pusgada laikā patēriņu slāpēs paaugstinātā inflācija un vājāks noskaņojums. Labvēlīgi aktivitāti ietekmēja arī valdības tēriņi (+4,4%). Patīkami ir redzēt arī investīciju kāpumu (+6%).

Lasīt vairāk...

Latvijas IKP deviņos mēnešos pieaudzis par 5,2%

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad deviņos mēnešos pieaudzis par 5,2%, salīdzinot ar 2020.gada attiecīgo periodu, tostarp trešajā ceturksnī pieaugums ekonomikā bijis straujāks, nekā sākotnēji lēsts, - pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem, IKP audzis par 5,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Lasīt vairāk...

Valsts prezidents: Aicinām stiprināt ASV klātbūtni Baltijas reģionā

30.novembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar ASV valsts sekretāru Entoniju Džonu Blinkenu un pārrunāja reģionālo drošību NATO ārlietu ministru sanāksmes kontekstā. Valsts prezidents augstu novērtēja ASV spēku klātbūtni reģionā un aicināja to stiprināt, ņemot vērā arvien sarežģītāko drošības situāciju uz Eiropas Savienības un NATO ārējās robežas, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.