Menu
 

Otrdiena, 03 Decembris 2019

Salaspils uzņēmējiem turpmāk kalpos vēl viens jauns ceļš

5. decembrī tiks pārgriezta simboliskā lente, atklājot Salaspils novadā vēl vienu jaunu ceļu, ko turpmāk izmantos blakus strādājošie uzņēmēji. Ceļš C51 drīzāk ir teju pusotru kilometru gara iela, kas apjož Acones ciemam blakus esošo rūpnieciskās apbūves teritoriju. Projekts bija ieplānots 2019. gada budžetā kā ikgadējais atbalsts uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstīšanai novadā.

Lasīt vairāk...

Olainē rekonstruēti maģistrālie siltumtīkli

Olainē ir pabeigti būvdarbi Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansētajam projektam “Siltuma pārvades sistēmas efektivitātes paaugstināšana Olaines pilsētā”, kura ietvaros nomainīti vairāk nekā 3 km siltumtrašu. Projekta kopējie izdevumi ir 2 295 617 eiro. No šīm izmaksām jeb kopējiem attiecināmajiem izdevumiem 40% jeb 758 882 eiro tiek segti no ES Kohēzijas fonda līdzekļiem. Pārējais finansējums tiek segts no AS “Olaines ūdens un siltums” līdzekļiem.

Lasīt vairāk...

Paplašinās iespējas noteikt invaliditāti uz mūžu

Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijai (VDEĀVK) turpmāk būs plašākas tiesības jau pirmajā invaliditātes ekspertīzē noteikt invaliditāti uz mūžu personām pēc pilngadības sasniegšanas, paredz valdības pieņemtie grozījumi "Noteikumos par prognozējamas invaliditātes, invaliditātes un darbspēju zaudējuma noteikšanas kritērijiem, termiņiem un kārtību".

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā. Vai skatāties latviešu filmas?

Nepilnu divu nedēļu laikā kopš režisora Dzintara Dreiberga kara drāmas "Dvēseļu putenis" pirmizrādes filmu paguvuši noskatīties jau vairāk nekā 100 000 skatītāju. Kā norāda filmas izplatītāji Latvijā, tas ir lielākais pašmāju kinofilmas skatītāju skaits atjaunotās Latvijas kino vēsturē šādā filmas izrādīšanas periodā. Filmas izplatītāji pauž, ka skatītāju skaits reģionos drīzumā varētu būtiski pieaugt, jo papildus seansiem kinoteātros ir sākta "Dvēseļu puteņa" demonstrēšana arī Latvijas novadu un pagastu kultūras centros. "Rīgas Apriņķa Avīze" devās noskaidrot, vai rīdzinieki jau paspējuši to noskatīties un kādas ir viņu domas par latviešu filmām vispār.

Lasīt vairāk...

Starptautiskajā literatūras festivālā "Prozas lasījumi" šogad viesosies Japānas rakstnieki

Starptautiskā literatūras festivāla “Prozas lasījumi 2019” programmā no 3. līdz 8. decembrim šogad īpaša uzmanība veltīta Japānas literatūrai. Festivālā ar lasījumiem piedalīsies pasaulē atzīti mūsdienu prozas autori no Japānas – Ito Ogava, Kjoko Nakadžima un Dans Osano –, kā arī vairāki citi pasākumi mijiedarbosies ar Japānas kultūru.

Lasīt vairāk...

Ar izstādi, uzvedumu un egles iedegšanu Rīgā sāksies festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš"

5. decembrī ar izstādes "Rīgas egles stāsts" atklāšanu Rātsnamā, ar uzvedumu par pirmo rotāto svētku kociņu un egles iedegšanu Rātslaukumā Rīgā sāksies 10. vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš". Tā atklāšanas norisēs piedalīsies Rīgas domes vadība, Rīgas svētku deju grupa, festivāla mākslinieki un organizatori, kā arī laipni gaidīts ikviens interesents, īpaši ģimenes ar bērniem.

Lasīt vairāk...

Tieša saruna par roņiem Carnikavā

Mājīgajā Carnikavas novadpētniecības centrā pagājušās nedēļas nogalē pulcējās piekrastes zvejniecības lietu praktiķi – zvejnieki no Carnikavas, Saulkrastu un Salacgrīvas novada –, lai diskusijā "100 minūtes par roņiem" kopā ar zinātniekiem, dabas sargātājiem un zvejniecības politikas īstenotājiem spriestu par roņu nodarīto postu. Šobrīd būtiski pieaug roņu postījumi zvejas rīkiem un lomiem, tādēļ jautājums par tālāko dabas un cilvēku attiecībās šai sektorā nozīmīgi saasinās. Tāpat saasinās arī attiecības starp zvejniekiem, dabas sargātājiem un Zemkopības ministriju, kura pārrauga arī zvejniecības nozari.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.