Menu
 

Pirmdiena, 22 Novembris 2021

Akcijā aktualizē seksuālās vardarbības pret bērniem problēmu

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111, atzīmējot  Eiropas dienu bērnu aizsardzībai no seksuālās vardarbības, no 23. novembra līdz 29. novembrim rīko akciju “Pārtrauc klusēšanu!”. Tās mērķis ir nodrošināt iespēju ziņot par seksuālās vardarbības gadījumiem pret bērniem, saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu, kā arī nepieciešamo informāciju par iespējamajām seksuālas vardarbības pazīmēm un tālāko rīcību.

Lasīt vairāk...

Turnīrā piedaloties Ķekavas mēram, Baložos noskaidroti Latvijas čempioni badmintonā senioriem

  • Publicēts Sports

Svētku brīvdienās Baložos notika Latvijas čempionāts badmintonā senioriem, kurā tika noskaidroti čempioni vīriešu vienspēlēs četrās vecuma grupās, kā arī 16 čempioni dubultspēlēs vīriem, dāmām un jauktajiem pāriem. Visas trīs iespējamās zelta medaļas šogad neviens neizcīnīja, taču Viesturs Bajārs, Kristīne Šefere un Vadims Čulka izcīnīja divas zelta medaļas.

Lasīt vairāk...

CSP: Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā oktobrī palielinājies par 1,2 %

2021.gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,2 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 2,8 %, bet eksportētajai produkcijai samazinājās par 0,2 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 1,0 %, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm samazinājās par 1,2 %.

Lasīt vairāk...

Rinkēvičs: Ķīlnieku sagrābšanas un hibrīdkara apstākļos nevar izslēgt nepieciešamību pēc dažāda līmeņa kontaktiem ar Baltkrieviju

Ķīlnieku sagrābšanas un hibrīdkara apstākļos nevar izslēgt nepieciešamību pēc dažāda līmeņa kontaktiem ar Baltkrieviju, lai atvieglotu migrantu situāciju un pēc iespējas ātrāk panāktu viņu repatriāciju uz mītnes zemēm, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Lasīt vairāk...

PII īpašniece: Bērnudārzu līdzfinansējumiem nepieciešams vienots un skaidrs regulējums

Privātie bērnudārzi šobrīd zināmā mērā pilda pašvaldību funkciju, nodrošinot pirmsskolas izglītību, tajā pašā laikā gan paši bērnudārzi, gan vecāki, kuri bērni tos apmeklē, ir sarežģītā situācijā. Pašvaldību līdzfinansējums katrā pašvaldībā atšķiras, turklāt, par dienām, kurās bērns neapmeklē dārziņu neattaisnotu iemelsu dēļ, privātā pirmsskola līdzfinansējumu nesaņem, lai gan lielākā daļa izdevumu no tā nemainās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.