Menu
 

Otrdiena, 12 Marts 2019

Lai pavasaris neatnāk ar saslimšanu – farmaceites padomi

Pavasaris tuvojas straujiem soļiem, un tā vien gribas atteikties no biezajām ziemas drēbēm un uzvilkt ko plānāku un ērtāku. Tomēr vitamīnu trūkums un novājināts organisms var būt iemesls saslimšanai, ko atnes pārāk strauja pavasara sagaidīšana. Kā izvairīties no saslimšanas un veicināt spēka un imunitātes atgriešanos pavasarī?

Lasīt vairāk...

Pusotra mēneša laikā muzejos digitalizēti gandrīz 7000 priekšmetu, tostarp Ķekavā

Pusotra mēneša laikā, kopš Kultūras informācijas sistēmu centra vadībā uzsākta arhīvu un muzeju priekšmetu digitalizācija, darbs noritējis 12 Latvijas akreditētajos muzejos – Dobeles, Naujenes, Pāvilostas un Ķekavas Novadpētniecības muzejā, Mazsalacas novada muzejā, Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā, Limbažu, Bārtas, Tukuma, Jaunmoku pils un Latvijas Lauksaimniecības muzejā, kā arī Bārdu dzimtas memoriālajā muzejā "Rumbiņi", kopumā digitalizējot gandrīz 7000 muzeju priekšmetu.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Janvārī Latvijas eksportā kritums – otro mēnesi pēc kārtas

Šis gads Latvijas eksportā sācies ar nelielu kritumu, preču eksportam samazinoties par 0,6% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, kas ir jau otrais mēnesis pēc kārtas, kad Latvijas preču eksportā fiksēts kritums. Tas kopā ar tikai 1,2% pieaugumu tirdzniecībā, kā arī 1,8% kritumu rūpniecībā janvārī iezīmē visnotaļ lēnu gada sākumu arī Latvijas ekonomikā kopumā.

Lasīt vairāk...

Pašvaldības teritorijā Baložos veikti sakopšanas darbi

Ņemot vērā, ka Ķekavas novada pašvaldība ir apzinājusi tai piederošos nesakoptos īpašumus, tā pakāpeniski finansējuma ietvaros un prioritārā secībā veic savu teritoriju sakopšanu. Arī degradētā, ar krūmiem un kokiem aizaugusī teritorija Baložos, kuru negodprātīgie iedzīvotāji iecienījuši kā sadzīves atkritumu izmešanas vietu, jau ilgstoši nav tikusi kopta. 

Lasīt vairāk...

Komponists Jānis Strazds iesaka apmeklēt Ņujorku, Meksiku un Liepāju

Pavasaris komponistam Jānim Strazdam ir visnotaļ aizņemts laiks, jo netrūkst dažādu koncertu, kuros viņš kopā ar savu grupu spēlē pavadījumus vai aranžē dziesmas. Vērienīgākais projekts gaidāms jau 6. aprīlī, kad Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" dziedātāja Igo jubilejas koncertā skanēs Jāņa pirms deviņiem gadiem sarakstītais dziesmu cikls "Uguns", kura atskaņošanā viņš pats piedalīsies. "Mūsu sadarbība ar Igo turpinās jau gadus septiņpadsmit. Man patīk kopā ar Igo radīt mūziku un atrasties ar viņu uz vienas skatuves, jo mani vienmēr ir fascinējis viņa vispusīgais talants, radošums un attieksme – iedziļināšanās it visā, ko viņš dara," saka komponists.

Lasīt vairāk...

"Latvijas Propāna gāzei" atļauj iegādāties sešas autogāzes uzpildes stacijas Rīgā un Jūrmalā

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut apvienošanos, ar kuru SIA “Latvijas Propāna gāze” iegūst SIA “Rietumu vējš”, SIA “Pro gāze Agus”, SIA “EAN” un SIA “ILEA” aktīvus jeb tām piederošas sešas autogāzes uzpildes stacijas Rīgā un Jūrmalā. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Tikai 20% Latvijas iedzīvotāju nav aizspriedumu pret citu tautību cilvēkiem

Lai gan lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ikdienā kontaktējas ar savas tautības pārstāvjiem un personīgi nepazīst cilvēkus ar citu etnisko piederību, tikai piektajai daļai jeb 20% Latvijas iedzīvotāju nav aizspriedumu pret citu tautību cilvēkiem, rāda Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) un pētījumu centra "SKDS" veiktās aptaujas dati. Vislielākā distancēšanās vērojama ar romiem: 33% iedzīvotāju negribētu strādāt kopā ar viņiem, 36% nevēlētos romus par kaimiņiem, bet 47% iebilstu pret romu tautības cilvēka ienākšanu ģimenē.

Lasīt vairāk...

Lielajā ģildē varēs baudīt klasiskās mūzikas koncertu tumsā

26. aprīlī Lielajā ģildē notiks klasiskās mūzikas koncerts pilnīgā tumsā – multimediju šovs “Mūzika tumsā: Pavasara noskaņojums”, kas apvienos klasisko mūziku un kosmosu vienotā veselumā. Vijolnieces un muzikālās izrādes autores Jevgēņijas Zimas pavadībā gandrīz 20 mūziķi no orķestra “Pēterburgas virtuozi” izspēlēs dažādu klasiskās mūzikas autoru skaņdarbus, ko pavadīs arī deju solo priekšnesums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.