Menu
 

Pirmdiena, 25 maijs 2020

"UAVFactory" drona lidojums veikts bez paaugstināta riska lidojumu atļaujas

Valsts aģentūra "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA) ir atjaunojusi Mārupes novadā reģistrētajam uzņēmumam "UAVFactory" izsniegto ilgtermiņa atļauju paaugstināta riska lidojumiem ar bezpilota gaisa kuģi "Penguin C". Atļauja tika apturēta 3.maijā uz laiku līdz apstākļu noskaidrošanai, ievērojot, ka CAA nebija pilnvērtīgas informācijas par 2.maija incidenta apstākļiem, kurā pār kādu bezpilota gaisa kuģi pazuda vadība un tas pameta lidojuma vietu, turpinot nekontrolētu lidojumu.

Lasīt vairāk...

Kā pamanīt, ka bērnam ir problēmas internetā

Gluži kā uz ielas un skolā, bērni un pusaudži arī internetā var nonākt dažādās bīstamās situācijās, jo īpaši patlaban, kad tiešsaistē tiek pavadīta lielākā daļa dienas, apgūstot mācību vielu un uzturot kontaktus ar draugiem un tuviniekiem. Bērna izturēšanās var liecināt par problēmām virtuālajā vidē, tāpēc vecākiem vērīgi jāseko līdzi jebkādām izmaiņām bērna uzvedībā.

Lasīt vairāk...

Foto: Koncertstāstu sērija "Koncerts pirmajā rindā"

21., 22.un 23. maijā kultūrtelpā “Hanzas perons” norisinājās pirmie ekskluzīvās klātienes koncertstāstu sērijas “Koncerts pirmajā rindā” pasākumi. Pilnībā izpārdotajos koncertvakaros 20 cilvēku auditorijai emocionāli piesātinātā gaisotnē  uzstājās Linda Leen, Jolanta Gulbe-Paškeviča ar saksofonistu Denisu Paškeviču un pianistu Kristapu Vanadziņu, kā arī Katrīna Gupalo ar pianistu Andreju Osokinu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.