Menu
 

Ceturtdiena, 04 Marts 2021

Ķekavas novada pašvaldība palielina pabalstu iedzīvotājiem krīzes situācijā līdz 150 eiro

Lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri  krīzes situācijā ir nonākuši grūtībās un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, Ķekavas novada pašvaldība palielinājusi piešķiramo pabalstu līdz 150 eiro mēnesī, līdzšinējo 80 eiro vietā. Tāpat pašvaldība krīzes pabalsta saņēmējam papildus izmaksā 50 eiro par katru aprūpējamo bērnu līdz 18 gadu vecumam.

Lasīt vairāk...

No 8.marta gaidāmas izmaiņas vairākos autobusu maršrutos Siguldas pusē

Ņemot vērā, ka Siguldā vīrusa Covid-19 saslimstības rādītāji ir pasliktinājušies un mācības klātienē tiek atceltas, no pirmdienas, 8.marta, gaidāmas izmaiņas autobusu maršrutā Nr.5607 Sigulda–Nurmiži, Nr.3112 Sigulda–Turaida–Krimulda, Nr.5624 Stīveri–Skola–Sigulda–Stīveri un Nr.6645 Sigulda–Institūts–Jūdaži, vēsta Autotransporta direkcija.

Lasīt vairāk...

Latvija pieteiksies papildu 1,1 miljonam "BioNTech/Pfizer" vakcīnu pret Covid-19 devām

Latvija pieteiksies vēl papildu 1,1 miljonam “BioNTech/Pfizer” vakcīnu pret Covid-19 un pirmo piegādi ar vairāk nekā 412 000 vakcīnu devām no šī pasūtījuma varētu saņemt jau šā gada otrajā ceturksnī, informēja Veselības ministrijas preses sekretāre Sintija Gulbe. Šāds lēmums ceturtdien pieņemts valdībā, lai nodrošinātu plānoto vakcinācijas apjomu – līdz vasaras beigām vakcinēt līdz 70% pieaugušo iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...

Vai saules paneļi uz jumta atmaksājas? Pieredzē dalās Jānis

Klāt pavasaris un daudzi jau labprāt tīksmīgi pasildās saulītē, pirms sākusies īstā sauļošanās sezona. Taču daži saules gaismu izbauda cauru gadu pat tad, ja debesis apmākušās. Cik stundas dienā saules paneļi ražo elektrību, kur likt neiztērēto enerģiju un ar ko jāskaņo to izvietošana, pieredzē dalās Jānis Kronbergs, kurš, būvējot privātmāju, uzstādījis arī saules paneļus.

Lasīt vairāk...

Foto: Par titulu "Gada labākā būve 2020" sacentīsies 28 objekti Pierīgā

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2020” žūrija tiešsaistes apspriedē apstiprinājusi otrās vērtēšanas kārtas objektu sarakstu – 90 būves astoņās nominācijās (dažas būves pieteiktas vairākās kategorijās). Skaitliski šogad visvairāk pieteikumu saņemts no Rīgas un galvaspilsētas tuvējās apkaimes, tostarp 28 objekti Pierīgas novados.

Lasīt vairāk...

Mediķu un citu Covid-19 ierobežošanā iesaistīto darbinieku piemaksām piešķir 23,4 miljonus eiro

Ministru kabinets ceturtdien no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai piešķīra 23,4 miljonus eiro mediķu un citu Covid-19 ierobežošanā iesaistīto darbinieku piemaksām. Finansējums paredzēts, lai Covid-19 pandēmijā iesaistītajām iestādēm segtu izdevumus, nodrošinot pagājušā gada novembrī un decembrī izmaksātās piemaksas.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 29% Latvijas iedzīvotāju plāno izmantot pirmo iespēju vakcinēties pret Covid-19

29% Latvijas iedzīvotāju plāno izmantot pirmo iespēju vakcinēties pret Covid-19, savukārt salīdzinoši neliels skaits respondentu - 9% - kategoriski iestājas pret vakcinēšanos un pauduši uzskatu, ka arī citiem nevajadzētu potēties, secināts pētījumu kompānijas SKDS veiktajā iedzīvotāju aptaujā, kas ceturtdien tiks prezentēta Ministru kabineta sēdē.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta vienreizēju 200 eiro atbalstu senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti

Vienreizējs 200 eiro pabalsts saistībā ar Covid-19 izplatības dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju tiks piešķirts tiem, kuri no 2021. gada 1.marta līdz ārkārtējās situācijas beigām ir Latvijā piešķirtās vecuma, invaliditātes, apgādnieka zaudējuma pensijas saņēmēji. Tiesības uz šo pabalstu būs arī tiem, kuri saņem atlīdzību par darbspēju zaudējumu, atlīdzību par apgādnieka zaudējumu vai arī ir valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēji, par ceturtdien Ministru kabinetā pieņemto lēmumu informēja Labklājības ministrijā. Grozījumi vēl jāizskata un par tiem jābalso Saeimā.

Lasīt vairāk...

Ādažos sāk multifunkcionālas velotrases būvniecību

  • Publicēts Sports

Ādažos sākta multifunkcionālas velotrases būvniecība – ilgi gaidītā velotrase (saukta arī par “pumpu trasi”) atradīsies pretī Ādažu sākumskolai, Attekas ielā 41, kas ir izcila vieta, lai sākumskolas bērni aktīvi izkustētos svaigā gaisā stundu starpbrīžos, kā arī brīvajā laikā starp stundu noslēgumu sākumskolā un mācību sākumu Mākslas un mūzikas vai sporta skolā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.