Menu
 

Otrdiena, 29 Novembris 2022

Tiesai no jauna būs jāvērtē strīds starp "Eko ostu" un "Skonto būvi" par 2 miljonu eiro piedziņu

Augstākā tiesa (AT) šodien daļēji atcēla Zemgales apgabaltiesas 2020.gada 18.novembra spriedumu lietā, kurā ir strīds starp bīstamo atkritumu apsaimniekotāju SIA "Eko osta" un būvuzņēmumu "Skonto būve" par 1,89 miljonu eiro un līgumsoda 189 000 eiro apmērā piedziņu, aģentūru LETA informēja AT. Spriedums atcelts daļā, ar kuru noraidīta prasība par parāda un līgumsoda piedziņu, un lieta šajā daļā nodota jaunai izskatīšanai apelācijas instances tiesā.

Lasīt vairāk...

Aicina mazos Latvijas iedzīvotājus laikus nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim

Pamazām notiek gatavošanās gada nogales svētkiem, tāpēc "Latvijas pasts" aicina mazos Latvijas iedzīvotājus laikus nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim. Latvijas Ziemassvētku vecīša birojs atrodas Dienvidkurzemes novada Vērgales pagasta Ziemupē, savukārt Santa Klauss dzīvo Somijā. Lai vēstule sasniegtu adresātu, bērnu vecākiem jāpārliecinās, ka uz vēstules norādīta precīza saņēmēja un sūtītāja adrese, kā arī uzlīmēta atbilstošas nominālvērtības pastmarka. "Latvijas pasts" aicina vēstuļu nosūtīšanu neatlikt uz pēdējo brīdi.

Lasīt vairāk...

Policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par jaunas sievietes slepkavību Carnikavā

28.novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 1.nodaļas likumsargi kriminālvajāšanas uzsākšanai Pierīgas prokuratūrai nosūtīja kriminālprocesu par 2003.gadā dzimušas sievietes slepkavību pastiprinošos apstākļos, kas tika izdarīta šā gada 26.jūnijā Ādažu novadā, Carnikavā, meža masīvā. Jau ziņots, ka šā gada 27.jūnijā par šo noziedzīgo nodarījumu tika aizturēts bojāgājušās paziņa, kurš šobrīd atrodas apcietinājumā, informē Valsts policijā.

Lasīt vairāk...

Stafecka, Kanters un Ērglis vienojas koncertprogrammā "Sirds ir balss"; uzstāsies arī Ķekavā

Pazīstamie latviešu populārās mūzikas dziedātāji Antra Stafecka, Mārtiņš Kanters un Andris Ērglis ieskaņojuši jaunu kopdziesmu "Sirds ir balss". Dziesmas mūzikas un vārdu autors ir Mārtiņš Kanters. Dziesmas aranžējumu veidojis un, piedaloties Edgaram Skrāģim, producējis Ēriks Upenieks. Videoversiju producējis Kaspars Kambars, informē organizatori.

Lasīt vairāk...

Foto: Ķekavas apvedceļa būvdarbi turpināsies visu ziemu

Ķekavas apvedceļa projektā būvdarbi turpināsies bez tehnoloģiskā pārtraukuma, darbu ietvaros būvēs pārvadus – uzstādīs veidņus un veiks stiegrošanu –, kā arī piegādās objektā beramos materiālus: šķembas, granti un smilti. Labvēlīgos laikapstākļos paredzēts veikt arī komunikāciju izbūvi, zemes darbus un betonēšanu, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Lasīt vairāk...

Finanšu ministrija: Speciālajā un pašvaldību budžetā uzkrāj pārpalikumu, kamēr deficīts valsts pamatbudžetā aug

2022.gada desmit mēnešos vērojams 530 miljonu eiro liels deficīts konsolidētajā kopbudžetā, liecina Valsts kases dati. Salīdzinot ar pērnā gada janvāri-oktobri, kopbudžeta bilance uzlabojusies par 394,7 miljoniem eiro, ko sekmēja pārpalikums valsts speciālajā budžetā 372 miljonu eiro un pārpalikums pašvaldību budžetā 266,4 miljonu eiro apmērā, lielā mērā pateicoties ievērojamam nodokļu ieņēmumu kāpumam šajos budžetos, informē Finanšu ministrijā (FM).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.