Menu
 

Trešdiena, 30 Novembris 2022

Cigarešu dūmi – bīstams gaisa piesārņotājs

Cigarešu radītie dūmi ir viens no pasaulē bīstamākajiem gaisa piesārņotājiem. Pie tam cigarešu radītie dūmi vienlīdz negatīvi ietekmē gan smēķētājus, gan arī apkārtējos, kas piespiedu kārtā kļūst par pasīvajiem smēķētājiem. Pasīvie smēķētāji ir pakļauti tiem pašiem veselības un dzīvības riskiem kā cigarešu smēķētāji.

Lasīt vairāk...

Saeimas priekšsēdētājs Rumbulas memoriālā: Holokausta upuru piemiņa Latvijā ir un būs dzīva

“Holokausts ir Latvijas un daudzu Eiropas valstu traģēdija. Visas cilvēces traģēdija. Latvija vienmēr ir stingri un konsekventi nosodījusi okupācijas varu un viņu līdzskrējēju pastrādātos noziegumus pret cilvēci. Holokausta upuru piemiņa Latvijā ir un būs dzīva. Godinām arī tos, kas pat vistumšākajos laikos spēja saglabāt cilvēcību un pašaizliedzīgi glābt nevainīgos no drošas nāves,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien uzrunājot klātesošos Rīgas geto ieslodzīto iznīcināšanas gadadienai veltītajā piemiņas brīdī Rumbulas memoriālā.

Lasīt vairāk...

Pacietības vadzis lūst – tiesa piespriež četrus gadus cietumā

23.novembrī Rīgas rajona tiesas tiesnese Aija Briede paziņoja saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, nodarot smagu miesas bojājumu cilvēkam, apsūdzēts jūrmalnieks Vitālijs J. Tiesnese pret apsūdzēto bijusi samērā barga, jo lēmusi sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un diviem mēnešiem. Tam gan ir zināms pamats.

Lasīt vairāk...

Aptauja: iedzīvotājiem trūkst iespējas maksāt ar kartēm sezonas tirdziņos un ārstu privātpraksēs

Populārākais maksāšanas veids Baltijas valstīs ir maksājumu kartes. Latvijas iedzīvotāji aktīvāk nekā mūsu kaimiņi maksājumiem izmanto arī viedierīces. Savukārt Igaunijā salīdzinājumā ar Latviju un Lietuvu ir divreiz mazāka daļa to, kuri, maksājot par pirkumiem un pakalpojumiem, izmanto vien skaidru naudu, liecina “SEB bankas” veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...

Eksperti skaidro: Kāda ir bērnam droša māja?

Atbildot uz šo jautājumu, speciālisti aicina iejusties bērna lomā, jo viņu izpratne par pašsaprotamo, veiklība, reakcija un arī spēks ir daudzkārt mazāki. Īpaši būtiski tas ir, ja ģimenē ienāk pirmais bērns – jaunajiem vecākiem jābūt informētiem par riskiem un to, kā iekārtot dzīvesvietu, lai bērns tajā būtu pasargāts no iespējām gūt traumas. Mājokļa drošības jautājums nezaudē aktualitāti, arī bērniem augot – negadījumus piedzīvo arī skolas vecuma bērni.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.