Menu
 

Otrdiena, 15 Novembris 2022

Projektā "Izgaismo Nāves salu" ziedoti vairāk nekā četri tūkstoši sveču; tapusi dokumentālā filma par Nāves salu

Lai pievērstu uzmanību Nāves salas nozīmei Latvijas vēsturē un aicinātu ikvienu Latvijas iedzīvotāju doties šo salu iepazīt pašam, Ķekavas novada pašvaldība realizē projektu ''Izgaismo Nāves salu''. Šī projekta ietvaros tapusi dokumentālā filma par Nāves salu, kā arī, atsaucoties uz pašvaldības aicinājumu, nedēļas laikā Ķekavas novada iedzīvotāji projektam dāvinājuši vairāk nekā četrus tūkstošus svecīšu, kuras tika iedegtas Lāčplēša dienā uz Nāves salas esošajā laukumā pie pieminekļa, godinot latviešu strēlniekus, kas uz šīs salas cīnījušies Pirmā pasaules kara laikā, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Mainījies piebraucamais ceļš pie lidostas "Rīga"

No otrdienas, 15.novembra, mainīts piebraucamais ceļš pie lidostas "Rīga". Autovadītājiem pēdējā regulējamajā krustojumā pirms lidostas jāseko norādes zīmēm un jābrauc nevis taisni, kā ierasts, bet diagonāli pa labi. Arī atpakaļceļš Rīgas virzienā jāmēro pa jauno ceļu. Jaunā ceļa izbūve saistīta "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras būvniecību pie lidostas Rīga, informē pilnsabiedrības "B.S.L. Infra" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

"Rīgas metropole" rīko pieredzes apmaiņas vebināru Ukrainas pašvaldībām par ēku renovāciju un energoefektivitāti

16.novembrī plkst.13.00 pēc Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" un Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas iniciatīvas notiks šogad noslēdzošais seminārs vebināru ciklā Ukrainas pašvaldībām, kurā ar pieredzi Ukrainas atjaunošanai dalās Latvijas pašvaldības. Šoreiz vebināra tēma ir veltīta Latvijas pieredzei ēku atjaunošanā un energoefektivitātes nodrošināšanā, kā arī Eiropas Savienības fondu sniegtajām attīstības iespējām pašvaldībām. Līdz šim notikušajos trīs vebināros piedalījušies ap 300 Ukrainas pašvaldību pārstāvju, informē apvienībā "Rīgas metropole".

Lasīt vairāk...

Stingrāk vērsīsies pret teroristisku saturu tiešsaistē

15.novembrī Ministru kabinets nolēma virzīt uz Saeimu Iekšlietu ministrijas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi Informācijas sabiedrības pakalpojumu likumā". Likumprojekts sagatavots, lai īstenotu vienotu regulējumu Eiropas Savienībā un vērstos pret teroristisku saturu tiešsaistē, vienlakus pilnībā ievērojot cilvēku pamattiesības, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

Valsts svētkos Jūrmalā priecēs "Gaismas ceļš", koncerti un multimediāla akcija

Valsts svētkos 18.novembrī jūrmalnieki iedegs garāko “Gaismas ceļu” Latvijā. Vairāk nekā desmit tūkstoši sveču izgaismos Jūrmalu no Priedaines līdz pat Ķemeriem un arī Jomas ielu. Lāpu ugunis par godu Latvijai degs arī lāpu gājienā jūras krastā Majoros. Svētku dienas vakarā pilsētā izskanēs grupas “Ducele” un “Pērkons” koncerti, Dubultu Kultūras kvartālā norisināsies multimediāla akcija “Apgaismo Jūrmalu – Latviju”.

Lasīt vairāk...

Grantu programmā "(ie)dvesma" par 70 000 eiro atbalstīs deviņas biznesa idejas Pierīgā

Noslēdzoties jauno uzņēmēju atbalsta programmai “(ie)dvesma”, ko jau sesto reizi īsteno “SEB banka” kopā ar Pierīgas pašvaldībām – Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Ropažu novadu –, izvēlētas deviņas perspektīvākās biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu. Kopējais šogad piešķirto grantu apjoms ir 70 000 eiro, informē bankas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Septembrī tūristu mītnēs bijis par 31,2% vairāk viesu

2022.gada septembrī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 196,3 tūkst. ārvalstu* un vietējo viesu, kas ir par 31,2% vairāk nekā 2021.gada septembrī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 344,8 tūkst. nakšu, kas ir par 30,7% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada septembri.

Lasīt vairāk...

Godinās Siguldas pašvaldības apbalvojumu saņēmējus, tostarp bijušo domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu

18.novembrī Siguldas Jaunajā pilī notiks apbalvošanas ceremonija “Siguldas novada Goda diena 2022”. Novadnieki svinīgajā pasākumā tiks apbalvoti par ieguldījumu un nesavtīgu devumu, stiprinot Siguldas novada kopienu. Apbalvojumu saņēmējiem tiks pasniegti pašvaldības domes Atzinības raksti un Goda zīmes, informē pašvaldībā. Pēc Siguldas novada iedzīvotāju ieteikuma, apbalvojums “Siguldas novada Gada novadnieks” tiks piešķirts 15 nominantiem. 

Lasīt vairāk...

Cik spēcīga būs noturība pret procentu likmju un inflācijas kāpumu?

Kā liecina "SEB bankas" pasaules un Baltijas ekonomikas apskata "Nordic Outlook" atjauninātās prognozes, pēdējo mēnešu laikā vairums ekonomiku ir izrādījušas negaidīti augstu noturību pret procentu likmju un inflācijas pieaugumu. Mājsaimniecības turpina tērēt naudu patēriņa veidiem, kas tika bloķēti Covid-19 pandēmijas laikā, tostarp izmantojot uzkrājumus. Uzņēmumi ir guvuši labumu no globālo piegādes traucējumu mazināšanās, kā arī no joprojām salīdzinoši veselīgā pieprasījuma. Tas notur ekonomisko aktivitāti, kas var saīsināt bezdarba pieauguma periodu. Tādējādi ir samazināts dziļas lejupslīdes risks, ko izraisa vairāku negatīvu notikumu ķēdes iespējamība. IKP pieaugums attīstītajās ekonomikās (38 OECD valstīs) šogad sasniegs 2,7%, bet nākamgad palēnināsies līdz 0,5%.

Lasīt vairāk...

Sadarbībā ar Ukrainas bēgļu bērniem taps animācijas īsfilmas par kara apstākļos redzēto

Bērnu slimnīcas fonds (BSF) realizē Sabiedrības integrācijas fonda projektu "Psiholoģisks un emocionāls atbalsts Ukrainas bēgļu bērniem un viņu ģimenēm, aktīvi iesaistot pašus Ukrainas bēgļus - speciālistus projekta īstenošanā, kā arī brīvprātīgā darba veicējus, stiprinot sabiedrības solidaritāti un vienotību", kā ietvaros taps animācijas filmiņas no zīmējumiem, kuros Ukrainas bēgļu bērni apraksta un zīmē savus pārdzīvojumus par karā redzēto, informē BSF pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.