Menu
 

Piektdiena, 28 Jūnijs 2019

Aizvadīta diskusija par automašīnu ātruma ierobežojošas zonas ieviešanu Siguldas centrā

27. jūnijā kultūras centrā "Siguldas devons" norisinājās tikšanās ar iedzīvotājiem, kuras laikā p/a "Siguldas Attīstības aģentūra” direktore un satiksmes infrastruktūras plānotājs Viesturs Laurs iepazīstināja klātesošos ar plānoto automašīnu ātruma ierobežojošās zonas ieviešanu Siguldas centrā. Ņemot vērā satiksmes drošības un plānošanas ekspertu ieteikumus, Siguldas centrā paredzēts noteikt zonu, kurā braukšanas ātrums nevarēs pārsniegt 30 kilometrus stundā.

Lasīt vairāk...

Vai baznīca jāceļ parkā?

"Rīgas Apriņķa Avīze" saņēma Jaunmārupes iedzīvotājas Sarmītes Grīgas vēstuli, kurā viņa pauž bažas par kādu projektu – proti, Jaunmārupes dabas parkā, kas ir aizsargājama dabas teritorija, provizoriski tiek plānots celt katoļu baznīcu jeb kultūras, sociālo un garīguma centru "Kairos". Visvairāk apkārtējo privātmāju iedzīvotājus satrauc fakts, ka šā iemesla dēļ parkā, kas ir iecienīta pastaigu vieta, nāksies izcirst vismaz 65 kokus. Tādēļ lūkojām noskaidrot visu triju pušu – iedzīvotāju, novada domes un Katoļu kūrijas – viedokli.

Lasīt vairāk...

19 Latvijas novados meklē līderus, kuri vēlas uzlabot dzīvi savā apkaimē

Līdz 21. jūlijam projektā “KOPA” aicināti pieteikties esošie un topošie līderi, kuriem ir vēlme uzlabot dzīvi savā apkaimē un iesaistīties risinājumu darbnīcu organizēšanā. Līderi tiek meklēti Alsungas, Amatas, Babītes, Baldones, Ikšķiles, Jaunpiebalgas, Ķeguma, Kuldīgas, Lielvārdes, Līgatnes, Mārupes, Ogres, Olaines, Priekuļu, Raunas, Skrundas un Vecpiebalgas novadā, kā arī Raiskuma un Vaives pagastā.

Lasīt vairāk...

Nedēļas nogalē Jūrmalā gaidāmi daudzveidīgi kultūras pasākumi

Folklora, klasiskā un populārā mūzika, deju koncerts un vasaras izklaides ģimenēm ar bērniem, fotoizstāde, kas jāapskata, un iespēja klavierspēlei brīvā dabā – gaidāma dažādība kultūras un izklaides norišu piedāvājumā nedēļas nogalē no 28. līdz 30. jūnijam Jūrmalā, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Inese Krieviņa.

Lasīt vairāk...

Skauti un gaidas tiekas ar Vējoni, tostarp siguldieši

Trešdien, 26. jūnijā, Rīgas pilī uz Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa prezidentūras atvadu vizīti tika ielūgti Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas vienību pārstāvji. Siguldas 83. skautu un gaidu vienību šajā ciemošanās reizē pārstāvēja Laurenču sākumskolas skolēni – vienības mazskauts Austris Grīnvalds un guntiņa Evelīna Marta Druvnese.

Lasīt vairāk...

Foto: Aktualizējot nepieciešamību pēc jaunas koncertzāles, LNSO kļūst par ielu muzikantiem

27. jūnijā Esplanādē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), apvienojoties ar Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mūziķiem, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem un Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas absolventiem, kļuva par ielu muzikantiem, vācot ziedojumus jaunās koncertzāles atbalstam, protestējot pret 15 gadu ilgu kavēšanos un mudinot pieņemt lēmumu par koncertzāles projekta uzsākšanu. Akcijas laikā tika arī aktualizēti jautājumi par orķestru mūziķu zemo atalgojumu un katastrofālajiem darba apstākļiem Lielajā ģildē.

Lasīt vairāk...

Puntulis gatavs diskusijai par vairākām iespējamām nacionālās koncertzāles atrašanās vietām

Laiki un apstākļi ir mainījušies un esam gatavi diskutēt ne tikai par AB dambi, bet vairākām iespējamām nacionālās akustiskās koncertzāles atrašanās vietām, tā 28. jūnijā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem norādīja kultūras ministra amata kandidāts Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK).

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos: Kā vērtējat iespējamo akcīzes samazinājumu stiprajam alkoholam?

Saeimas Budžeta un finanšu komisija ir atbalstījusi grozījumus likumā par akcīzes nodokli, stiprajam alkoholam akcīzes likmi samazinot par 15%. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Igaunijā samazināto akcīzes nodokli alkoholam, kas radījis risku mazināties alkoholisko dzērienu tirdzniecības apjomam un attiecīgi budžeta ieņēmumiem. Samazinātā akcīzes likme varētu būt spēkā līdz februārim, taču premjers Krišjānis Kariņš (JV) ir paudis viedokli, ka visām trim Baltijas valstīm būtu labi vienoties par vienādu akcīzes likmi alkoholam, lai tās savā starpā "nevajadzīgi nekarotu", bet gan varētu kopīgiem spēkiem akcīzes nodokli izmantot kā vienu no ieročiem cīņā par sabiedrības veselību, paudis premjers. 

Lasīt vairāk...

Folkloras svētkos Turaidas muzejrezervātā vēstīs par lībiešu kultūras mantojumu

Turaidas muzejrezervāts, godinot Vidzemes un Kurzemes lībiešus, popularizējot lībiešu valodu un vairojot arī lepnumu par latviešu valodu, 7. jūlijā rīko svētkus “Mēs lībieši. Mēs latvieši”. Svētku mērķis ir vēstīt par lībiešu kultūras mantojumu un saitēm ar baltu mantojumu, akcentējot Gaujas lībiešu kultūrvērtības, kā arī folkloras un valodas radošās izpausmes mūsdienās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.