Menu
 

Ceturtdiena, 06 Augusts 2020

Izvirzītas vismaz trīs versijas par Covid-19 Murjāņu sporta ģimnāzijas uzliesmojuma avotu

Ir izvirzītas vairākas hipotēzes par to, kā desmit Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņi un viens treneris varētu būt inficējušies ar Covid-19, tomēr neviena no versijām pagaidām nav apstiprināta, ceturtdien sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas pilsētas muzeja jaunajā izstāžu ciklā – stikls, grafika un glezniecība

Jūrmalas pilsētas muzejs aicina apmeklēt jaunā izstāžu cikla izstādes, kurās apskatāmi trīs mākslinieku dažādās tehnikās veidoti darbi: Agneses Gedules stikla objekti izstādē “Stikla domnīcas”, Imanta Ozoliņa grafikas darbi izstādē “Limonāde” un Lauras Veļas glezniecība izstādē “Atslēgkadri”. Izstādes apskatāmas no 12. augusta līdz 13. septembrim.

Lasīt vairāk...

Virsprokurors Leja: Ģenerālprokuratūrai ir svarīgi Kalnmeiera lietā pieņemt ļoti izsvērtu un pārdomātu lēmumu

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas interesēs ir pieņemt ļoti izsvērtu un pārdomātu lēmumu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) saņemtajā lietā, kurā lūgts sākt kriminālvajāšanu pret bijušo ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, atzina nodaļas virsprokurors Māris Leja.

Lasīt vairāk...

Eglītis: Augstās aizdevumu procentu likmes ir būtisks izaicinājums, kas bremzē valsts kopējo ekonomisko aktivitāti

Latvijā joprojām ir augstākās aizdevumu procentu likmes Eirozonā. Šie rādītāji ir satraucoši, jo ietekmē investīciju līmeni, kā arī kopējo ekonomisko aktivitāti valstī. Būtiski rast risinājumus, jo arī ar mikrolīmeņa uzlabojumiem varam šo situāciju mainīt. To ceturtdien uzsvēra Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Finanšu sektora uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs Gatis Eglītis.

Lasīt vairāk...

Pētījums: katrs trešais iedzīvotājs ārstējas, izmantojot internetu

Katrs trešais (28 %) Latvijas iedzīvotājs pēdējā gada laikā saslimstot uzsācis pašārstēšanos, vadoties pēc internetā atrodamās informācijas, turklāt katrs ceturtais (20 %) to darījis regulāri, pat vairākas reizes, liecina “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss”. Eksperti norāda, ka pašārstēšanās ir daudz bīstamāka nekā varētu šķist, un aicina neriskēt ar savu veselību, vieglprātīgi paļaujoties uz internetā atrodamo informāciju.

Lasīt vairāk...

Covid-19 tests vēl jāveic 32 Murjāņu sporta ģimnāzijas administrācijas darbiniekiem

Covid-19 tests vēl jāveic 32 Murjāņu sporta ģimnāzijas administrācijas darbiniekiem, kuri kontaktējušies ar 11 skolā saslimušajām personām, aģentūrai LETA stāstīja Murjāņu sporta ģimnāzijas direktora pienākumu izpildītājs Sergejs Čevers. Viņš norādīja, ka izglītības iestāde ir pieteikusi laboratorijas izbraukumu, lai visiem pieteiktajiem cilvēkiem testu varētu veikt operatīvi.

Lasīt vairāk...

Stopiņu novada iedzīvotājus aicina noslēgt līgumus ar "Clean R"

No 1. oktobra nākamo piecu gadu laikā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Stopiņu novadā iepirkuma rezultātā, uzvarot pašvaldības rīkotajā atklātajā konkursā, nodrošinās vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R". No 5. augusta  iedzīvotāji ir aicināti slēgt jaunos atkritumu apsaimniekošanas līgumus, jo šobrīd noslēgtie līgumi spēku zaudēs šī gada 1. oktobrī. Maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Stopiņu novadā būs 18,00 EUR/m3 (t.sk.PVN 21%).

Lasīt vairāk...

Zane Ozola: Kas ir būtiskāks – saturs vai forma?

Kas ir būtiskāks – saturs vai forma? Kā teicis slavenais arhitekts Frenks Loids Raits: “Form and function are one.” Skaidrs, ka viens bez otra nevar. Tieši tas man nāk prātā, lasot jaunās Izglītības attīstības pamatnostādnes, kas publiskotas pirmajai apspriešanai. Tā gribētos, lai lielie izglītības politikas dokumenti būtu jaunu ideju caurvīti un iedvesmojoši, bet ... Nemainīgs ir palicis pat ierastais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) stils – svarīgus dokumentus virzīt uz priekšu vasarā, kad pedagogiem ir atvaļinājums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.