Menu
 

Trešdiena, 05 Oktobris 2022

Inčukalna pazemes gāzes krātuve sagatavota iesūknēšanai arī dabasgāzes izņemšanas sezonā

Ar mērķi sekmēt dabasgāzes apgādes drošību un nepārtrauktību, vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS “Conexus Baltic Grid” veicis tehniskos sagatavošanās darbus, lai dabasgāzes iesūknēšana Inčukalna pazemes gāzes krātuvē būtu iespējama arī dabasgāzes izņemšanas periodā. Kā norāda uzņēmumā, pirmo reizi uzņēmuma vēsturē divvirzienu dabasgāzes plūsmas krātuve uzsāka veikt šī gada februārī, reaģējot uz ģeopolitiskajiem notikumiem Eiropā.

Lasīt vairāk...

Par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos Jūrmalā piespriests mūža ieslodzījums

4.oktobrī Rīgas rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par savas paziņas noslepkavošanu, viņu nodurot ar vairākiem naža dūrieniem, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu slepkavības sevišķi pastiprinošos apstākļos izdarīšanā un piesprieda viņam mūža ieslodzījumu.

Lasīt vairāk...

Krūmu mākleris atstāj jūrmalnieci bez pajumtes

Jau divus gadus turpinās krimināllietas iztiesāšana, kurā par dzīvokļa Jūrmalā izkrāpšanu pensionārei invalīdei Zojai apsūdzēts Garijs Alijevs. Ar Rīgas rajona tiesas un Rīgas apgabaltiesas spriedumu Alijevs atzīts par vainīgu viņam inkriminētajā noziedzīgajā nodarījumā, bet apsūdzētais iesniedzis sūdzību Augstākajā tiesā, kas jau lēmusi uzsākt kasācijas tiesvedību.

Lasīt vairāk...

VUGD: Katrs otrais ugunsgrēkos bojāgājušais ir seniors

Apkopojot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) rīcībā esošo informāciju par ugunsgrēkos bojāgājušiem cilvēkiem, secināms, ka šī gada deviņos mēnešos katrs otrais jeb 49% no 51 ugunsgrēkos bojāgājušā bija seniors vecumā virs 60 gadiem. Savukārt, no ugunsgrēkos cietušajiem 42% bija seniori.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā skolēnu un bērnudārznieku pusdienu paaugstinātās izmaksas sedz pašvaldība

Jūrmalas pašvaldības skolu un bērnudārzu audzēkņu ģimenēm par pusdienām izglītības iestādēs nav jāpiemaksā, un, tāpat kā līdz šim, Jūrmalā ēdināšanas izmaksas sedz no pašvaldības budžeta. Atbalsts attiecas uz tiem bērniem, kuri izglītību iegūst Jūrmalas izglītības iestādēs. Kopumā Jūrmalas skolās un bērnudārzos mācās ap 6500 bērnu.

Lasīt vairāk...

Mārupieši septembrī nodevuši 6,2 tonnas videi kaitīgo un 13 tonnas lielgabarīta atkritumu

  • Publicēts Vide

Mārupes novadā noslēgusies kārtējā vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia vide" rīkotā elektronikas, lielgabarīta un citu videi kaitīgo atkritumu savākšana. Septembrī mārupieši otrreizējai pārstrādei nodeva vairāk nekā 3,2 tonnas nolietotās elektrotehnikas, 3 tonnas automašīnas riepu, kā arī vairāk nekā 13 tonnas dažāda veida lielgabarīta atkritumu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.