Menu
 

Ceturtdiena, 10 Novembris 2022

Maigāk brauksi, tālāk tiksi jeb Kā lolot savu elektroauto

Ja vēl pirms dažiem gadiem elektroauto satiksmē bija tīrākā eksotika, tad šobrīd tie arvien pārliecinošāk ieņem savu vietu Latvijas autoparkā. Attīstās uzlādes infrastruktūra, ir spēkā valsts atbalsts elektroauto iegādei un kopumā viss virzās uz zaļāku nākotni, kur saskaņā ar Eiropas Savienības iecerēm jau pārskatāmā nākotnē elektrodzinēji būs vienīgā tehnoloģija jaunu automašīnu tirgū. Tomēr vairumam Latvijas iedzīvotāju elektroauto pagaidām vēl ir nezināma teritorija, tāpēc noder dažādi ekspertu ieteikumi.

Lasīt vairāk...

CSP: Septembrī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums bijis par 34,2 % lielāks nekā pirms gada

2022.gada septembrī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums veidoja 4,61 miljardu eiro, kas faktiskajās cenās bija par 34,2 % vairāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība pieauga par 32,3 %, bet importa vērtība par 35,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) provizoriskie dati. Septembrī Latvija eksportēja preces 2,14 miljardu eiro apmērā, un tā ir līdz šim augstākā eksporta vērtība, bet importēja par 2,47 miljardiem eiro.

Lasīt vairāk...

Lāčplēša dienas pasākumi Pierīgas novados

11.novembrī, Lāčplēša dienā, visā Latvijā ik gadu tiek iedegtas sveces, pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju, tā saukto Bermonta karaspēku, 1919.gada 11.novembrī. Godinot brīvības cīnītāju piemiņu, arī Pierīgā paredzēti dažādi pasākumi.

Lasīt vairāk...

Aptauja: katrs piektais strādājošais Latvijas iedzīvotājs jau ir saņēmis vai drīz saņems algas pielikumu inflācijas dēļ

Teju katrs septītais jeb 15% Latvijas iedzīvotāju jau ir saņēmuši algas pielikumu, kas ir saistīts ar valstī fiksēto augsto inflāciju. Vēl 6% iedzīvotāju apgalvo, ka uzņēmuma vadība tuvākajā laikā palielinās viņiem algu – tā liecina aptauja, ko veica personāla atlases uzņēmums “Nextra” un pētījumu aģentūru “Norstat Latvija”.

Lasīt vairāk...

Iedzīvotājus uztrauc valsts drošība; katrs piektais gatavs stāties Zemessardzē

Vairāk nekā puse jeb 54 % Latvijas iedzīvotāju uztraucas, ka Latvija varētu zaudēt savu politisko un ekonomisko neatkarību, 61 % ir noraizējušies par iespējamu Krievijas iebrukumu Latvijā, bet vēl vairāk – 82 % – aptaujāto nopietni satrauc tas, ka ekonomiskā krīze un politiskā nestabilitāte varētu rezultēties valsts pagrimumā, liecina apdrošināšanas sabiedrības “Ergo” Drošības indeksa rezultāti. Pētījums uzrāda ne vien bažas, bet arī iedzīvotāju apņēmību nepieciešamības gadījumā aizstāvēt savu valsti.

Lasīt vairāk...

VNĪ aicina Lāčplēša dienas sveces izvēlēties stikla ietvarā, daļa izdegušo sveču pārtaps par ierakumu svecēm Ukrainas iedzīvotājiem

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” astoto gadu turpina atbalstīt Lāčplēša dienas tradīciju – svecīšu iedegšanu un izvietošanu 11. novembra krastmalā uz Rīgas pils vēsturiskā apkārtmūra. Šogad daļa izdegušo sveču pārtaps par ierakumu svecēm un ceļos pie Ukrainas iedzīvotājiem, informēja VNĪ korporatīvās komunikācijas un ilgtspējas daļas vadītāja Inta Plūmiņa.

Lasīt vairāk...

Tiesībsargs: Valdībai jāpārskata valsts sociālie pabalsti

Tiesībsargs Juris Jansons nav apmierināts ar vēl esošā Ministru kabineta (MK) rīcību valsts sociālo pabalstu pārskatīšanas jomā. Valdība tiesībsargam norādījusi, ka ir svarīgi regulāri pārskatīt valsts sociālo pabalstu apmērus, balstoties uz sociālekonomiskiem rādītājiem, taču vienlaikus tikpat būtiski ir rēķināties ar valsts budžeta iespējām.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Ja jūs būtu premjers, kādu jaunu ministriju jūs izveidotu?

Jaunas – Klimata un enerģētikas – ministrijas veidošana bija pēdējais jautājums, par kuru bija jāvienojas trim partijām valdības veidošanas procesā, lai varētu parakstīt valdību veidojošo partiju sadarbības memorandu. Atgādinām, ka “Apvienotā saraksta” pārstāvji, uzsākot valdības veidošanas sarunas, iebilda pret jaunas ministrijas veidošanu. Šobrīd kā iespējamais klimata un enerģētikas ministra amata kandidāts tiek minēts bijušais Salaspils mērs Raimonds Čudars.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.