Menu
 

Svētdiena, 24 Jūlijs 2022

"Super Nova" futbolisti Salaspilī svin pirmo uzvaru sezonā, "Auda" atņem punktus vicelīderiem (papildināta)

  • Publicēts Sports

Ar 22.mēģinājumu pirmo uzvaru Latvijas futbola virslīgā izcīnījuši debitanti sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti. Savukārt Ķekavas klubs “Auda” nospēlēja neizšķirti ar turnīra tabulas otrās vietas īpašniekiem. Pierīgas futbola komandas aizvadījušas kārtējās spēles arī Latvijas zemāko līgu turnīros.

Lasīt vairāk...

Par Latviju tagad zina arī Taizemē

Pusgada garumā 17 gadu vecā taizemiete Danaya Kerlap par savu skolu sauca Ogres Valsts ģimnāziju (OVĢ). Latvijā viņa ieradās pērn, Ziemassvētkos, “AFS Latvija” skolēnu apmaiņas programmas ietvaros un apmetās Briežu ģimenes mājā Salaspilī. No turienes ik dienu kopā ar viesģimenes jaunāko meitu Amandu abas mēroja ceļu uz OVĢ. Danaja (Danaya), neaizmirstamiem iespaidiem bagāta un ar vislabākajām atmiņām par Ogri, jau ir atgriezusies Taizemē, Bangkokā.

Lasīt vairāk...

Bērnam iedomu draugi – kā sadzīvot ar jauno rotaļu biedru?

Parasti ar interesi sekojam mazā cilvēka monodialogiem, izspēlējot sadzīviskas situācijas ar draugiem – lellēm, zaķiem, kaķiem un citām rotaļlietām, kam piešķirta dzīvas būtnes loma. Taču pavisam citāda var būt reakcija, kad pamanām, ka bērns sācis sarunāties ar viņam vien redzamu draugu. Kā rīkoties šādās situācijās un kā “sadzīvot” ar iedomāto rotaļu biedru?

Lielākajai daļai bērnu bijuši iedomu draugi. Tie mēdz būt pilnībā neredzami vai arī ir “iemiesojušies” kādā rotaļlietā vai objektā, piemēram, mīkstajā mantiņā, koka dēlī vai jebkurā citā lietā, kas bērnam šķiet interesanta. Tie var būt cilvēki, dzīvnieki vai kāda cita būtne, ar kuru mazais cilvēks risina dažādas sarunas vai izspēlē kādas dzīves situācijas. Visbiežāk tādas, kuras pats piedzīvojis vai redzējis, piemēram, bērnudārzā.

Lasīt vairāk...

Ogu krājumi ziemai: saldēti, konservēti, žāvēti, kaltēti

Latvijas dārzos un mežos ienākas gardas, aromātiskas un vitamīniem bagātas ogas. Visvērtīgākās tās ir svaigas, taču arī ziemā būs bagātīgs vitamīnu un enerģijas avots. Lai ogas varētu lietot uzturā arī pēc pusgada, tās pareizi jāsagatavo. Veidu ir daudz – saldēšana, žāvēšana, konservēšana ievārījumos un kompotos, sulās un sīrupos. Tas ir laikietilpīgs darbs, tāpēc “Kesko Senukai Latvia” speciālisti apkopojuši noderīgākās virtuves ierīces, kas atvieglos ogu ziemas krājumu pagatavošanu.

Lasīt vairāk...

Kā ieviest jaunākās interjera dizaina tendences savās mājās

Milānas dizaina nedēļa ik gadu pulcē interjera dizainerus un mēbeļu ražotājus no visas pasaules. Pasaules lielākā un nozīmīgākā dizaina notikuma laikā varam ieskatīties nākotnē un redzēt, kā kādreiz izskatīsies mājokļi un kādas funkcijas tie pildīs. Interjera dizainers, kurš pirms dažām nedēļām atgriezies no vērienīgās izstādes, stāsta par jaunākajām vēsmām interjera dizainā un sniedz padomus, kā tās vienkārši ieviest savās mājās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.