Menu
 

Svētdiena, 10 Jūlijs 2022

Salaspils futbola komandas izstājas no cīņas par Latvijas kausu un zaudē arī trešajā līgā

  • Publicēts Sports

Neveiksmīga nedēļas nogale bija Salaspils futbola komandām – zaudējumus Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā piedzīvoja gan virslīgas pastarīši sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti, gan pirmajā līgā spēlējošais futbola klubs “Salaspils”, gan divas Latvijas trešās līgas komandas. Pirmdien cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā pret BFC “Daugavpils” vienību aizvadīs Ķekavas futbola klubs “Auda”.

Lasīt vairāk...

Jokošanās un bērna izjokošana – cik daudz jokoties un kad ir par daudz?

Bērnam augot, vecāki ar laiku pamana, ka bērni uztver un atbild uz jokiem, humoru un smieklīgām epizodēm. Humors ir komplekss fenomens, kas prasa virkni kognitīvu un emocionālu funkciju – uztveri, valodas prasmes, abstrakto domāšanu, atmiņu, problēmu risināšanas prasmes, radošumu, emocijas u. c. Ko labu humors un joki dod bērna attīstībai, un kā sajust robežu, jokojoties ar bērnu?

Lasīt vairāk...

Dzirnezerā Ādažu novadā noslīcis cilvēks

Sestdien Dzirnezerā Ādažu novadā noslīcis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Bojāgājušo vēl pirms glābēju ierašanās no ezera izcēla iedzīvotāji.

Savukārt pustrijos naktī VUGD darbinieki izglāba cilvēku, kas bija ūdenī Driksas upē Jelgavā.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 46 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un vēl deviņi izsaukumi bija maldinājums.

 
Lasīt vairāk...

Gaisa kondicionēšana: kā atsvaidzināties, bet izvairīties no veselības likstām?

Vasaras dienās iekštelpas un automašīnas salonu nav iespējams izvēdināt un pašiem pietiekami atvēsināties, lai justos komfortabli, tāpēc parasti palīgā nāk gaisa dzesētājs – kondicionieris. Taču prieks par atsvaidzinošo un patīkamo vēsumu var būt īss. Kā nepārdomāta gaisa kondicionieru lietošana var ietekmēt mūsu veselību vasarā un kā labāk rīkoties?

Lasīt vairāk...

Piecas lietas, ko varam darīt, lai uzlabotu kiberdrošību

Kiberuzbrukumu skaits arvien pieaug, radot ne mazums izaicinājumu gan individuāliem lietotājiem, gan uzņēmumiem. Īpaši straujš kiberdraudu pieaugums bija vērojams pērn un aplēses rāda, ka līdz 2025.gadam kibernoziegumu nodarītais kaitējums pasaules mērogā sasniegs 10,5 triljonus ASV dolāru gadā. Pēdējo 10 gadu laikā šīs izmaksas pieaugušas vairāk nekā trīskārt. Vienlaikus, pandēmijas ietekmē notikusi arī strauja biznesa modeļa maiņa – daudz kas noris tiešsaistē. Uzņēmumiem, lai tie turpinātu darboties, bija jāspēj digitāli transformēties.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.