Menu
 

Svētdiena, 03 Jūlijs 2022

Jūlijs – gada traumatiskākais mēnesis. Seši padomi bērnu drošībai

Vasarā, īpaši jūlijā un augustā, vērojams straujš dažādu nelaimes gadījumu un tajos gūto traumu skaita pieaugums, liecina apdrošināšanas sabiedrības “Ergo” atlīdzību pieteikumu dati. Jūlijs šajā ziņā ir gada bīstamākais mēnesis – pērn nelaimes gadījumu daudzums, salīdzinot ar ziemas mēnešiem, jūlijā palielinājies vairāk nekā par 50%, bet ar bērnu traumatismu saistīto atlīdzību pieteikumu skaits pat trīskāršojies.

Lasīt vairāk...

Rūdīšanās un citi paņēmieni, kā izmantot vasaru savā labā

Rūdīts organisms daudz labāk pielāgojas gan nelabvēlīgiem laikapstākļiem, gan arī labāk tiek galā ar stresu. Turklāt vasarā ir viss, kas nepieciešams, lai liktu labus pamatus cilvēka organisma aizsargspēju stiprināšanai. Aptieku tīkla “Apotheka” sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa un vispārējās fiziskās sagatavotības treneris Kārlis Vanags aicina sākt domāt par rūdīšanos jau tagad un turpināt rūdīties arī vēsākā laikā, lai labu imunitāti rudens pusē ikviens varētu dēvēt par savu superspēju.

Lasīt vairāk...

Saulesbrilles vasarā – kā izvēlēties sev piemērotākās?

Saulainā laikā viena no lietām, par kuru nepieciešams atcerēties, dodoties ārpus telpām, ir saulesbrilles. Tās ne vien padara ārā pavadīto laiku patīkamāku, bet arī aizsargā acis no saules ultravioletā starojuma, samazina apžilbšanu un uzlabo redzamību. Saulesbriļļu galvenā funkcija – 100% aizsardzība pret kaitīgajiem UVA un UVB stariem. Taču būtiski, lai tās pildītu savu funkciju, neatkarīgi no aktivitātēm, ar kurām nodarbojamies. Tas lielā mērā nosaka, kādas saulesbrilles ieteicams izvēlēties.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.