Menu
 

Ceturtdiena, 21 Jūlijs 2022

VARAM prasa pašvaldībām iesniegt plānus okupācijas varu slavinošu objektu demontāžai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs vēstulē pašvaldību priekšsēdētājiem, kuru teritorijā atrodas padomju un nacistisko režīmu slavinošie objekti, prasa savlaicīgi izstrādāt operatīvu rīcības plānu un līdz 5.augustam iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) konkrētu izpildes grafiku, lai minētie objekti tiktu demontēti likumā noteiktajā kārtībā un termiņā.

Lasīt vairāk...

Piekrastnieku maizei bieza garoza

Pēteris Jaunzems 1998. gada 26. janvārī liepājnieku laikrakstā “Kurzemes Vārds”, rakstā “Piekrastes zvejnieku sūrais kumoss”, aprāda situāciju, par kuru var teikt – paši pūta, paši dega: “Ja tev ir zivis, tad domā, ko ar tām tālāk iesākt. Kā izlasīsi reņģes no tīkliem, kam tās pārdosi, – viss tavā ziņā. Tikai selgā – tur joprojām zvejniekiem esot jāturas stingri, kā ar stipru tauvu sasietiem kopā, jo jūrā viens neko nespēj iesākt, ja tur kaut kas atgadās, tūdaļ kāpjam laivās un braucam palīgā.”

Lasīt vairāk...

Latvijas šefpavāri Mārupē atklāj "Chef’s BOX" – "restorānu tiem, kas ceļā"

Ceturtdien, klātesot Latvijā plaši pazīstamiem šefpavāriem Laurim Aleksejevam ("36.līnija"), Mārim Jansonam ("Kest"), Mārtiņam Sirmajam ("Ramen Riga"), Andrim Rūmītim ("Hercogs Garden") un Kristīnei Vīksnai ("Tower Cafe"), "Neste" degvielas uzpildes stacijā Mārupē, Upesgrīvas ielā 1, svinīgi atklāts viņu pašu kopīgi radītais līdzņemšanas restorāns – "Chef’s BOX" – restorāns tiem, kas ceļā.

Lasīt vairāk...

Rosina, lai no 2023.gada minimālo ienākumu sliekšņus sociālā atbalsta piešķiršanai pārskatītu katru gadu

Labklājības ministrija ir sagatavojusi grozījumus likumā “Par sociālo drošību” ar mērķi pilnveidot minimālo ienākumu sliekšņa noteikšanu un pārskatīšanas regularitāti. Sociālā atbalsta pilnveidošanai paredzēta pāreja no minimālā ienākuma sliekšņa skaitliskās vērtības eiro izteiksmē uz procentuālo vērtību no mājsaimniecību rīcībā esošo ienākumu mediānas*, proti, minimālo ienākumu sliekšņa zemākās iespējamās robežas noteikšanu ne zemāku kā 20% no ienākumu mediānas apmēra. Turklāt to paredzēts pārskatīt katru gadu, nevis kā līdz šim – reizi trijos gados.

Lasīt vairāk...

Aptauja: slīkšanu piedzīvojis katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs

59% Latvijas iedzīvotāju nav pārliecināti par savu peldētprasmi un 12% peldēt neprot vispār, liecina AAS “Balta” aptaujas rezultāti.  49% aptaujāto pie ūdens vai ūdenī ir piedzīvojuši kādu nepatīkamu starpgadījumu, bet 24% jeb gandrīz katrs ceturtais ir slīcis pats. Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem ik gadu Latvijā noslīkstot dzīvību zaudē vairāk nekā 100 cilvēku, un pat ar labu peldētprasmi var nepietikt, lai glābtu dzīvību – uz un pie ūdens jebkurā situācijā jāievēro īpaša piesardzība.

Lasīt vairāk...

Pie iebraukšanas Jūrmalā veidojas sastrēgumi; aicina caurlaides iegādāties elektroniski

Tuvojoties vasarīgi karstajām brīvdienām un novērojot rindas pie caurlaižu iegādes punkta, Jūrmalas pašvaldība aicina autobraucējus caurlaides iebraukšanai pilsētā iegādāties elektroniski: portālā jurmala.lv, ar “Mobilly”, “Europark” vai “Citadele” aplikāciju starpniecību, lai neveidotu sastrēgumus pie iebraukšanas pilsētā.

Lasīt vairāk...

"Altum": Privātmāju īpašniekiem vēl pieejama gandrīz puse energoefektivitātes paaugstināšanas atbalsta programmas finansējuma

Valsts attīstības finanšu institūcija “Altum” šā gada 27.aprīlī sāka pieņemt pieteikumus privātmāju energoefektivitātes paaugstināšanas atbalsta programmā, bet jūnija vidū veica pirmās finanšu līdzekļu izmaksas. Patlaban ar iesniegtajiem projektiem jau ir rezervēti 52% no programmas līdzekļiem.

Lasīt vairāk...

Tiesai nodod krimināllietu pret vairākiem "ABLV Bank" vadošiem darbiniekiem par noziedzīgi iegūtu 2,1 miljardu eiro legalizēšanu

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēti vairāki toreizējie "ABLV Bank" vadošie darbinieki par noziedzīgi iegūtu 2,1 miljardu eiro legalizēšanu un procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu šai kredītiestādei, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.