Menu
 

Piektdiena, 01 Jūlijs 2022

UNESCO atzinusi boršča gatavošanas kultūru Ukrainā par apdraudētu nemateriālo kultūras mantojumu

Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) piektdien atzinusi boršča gatavošanas kultūru Ukrainā par apdraudētu nemateriālo kultūras mantojumu, kam nepieciešama steidzama aizsardzība. UNESCO uz šādu soli bija mudinājusi Kijiva, bet pret to iebildusi Krievija, kas arī uzskata boršču par savu nacionālo ēdienu. 

Lasīt vairāk...

Kravu pārvadājumi – kā veikt drošas piegādes?

Loģistikas procesu plānošana un izpilde ir ļoti svarīgs biznesa process daudziem uzņēmumiem. Veiksmīgas plānošanas rezultātā kravu pārvadājumi noritēs bez problēmām, produkts pie klienta nonāks vēlamajā laikā, ražošanas procesi neapstāsies, kā arī izejvielas vienmēr būs pieejamas tieši tad, kad tās nepieciešamas. Pandēmijas, politiskās situācijas un citu iemeslu dēļ daudzu uzņēmumu darbība ir ietekmēta, tāpēc drošas kravu piegādes kļuvušas vēl nozīmīgākas. Šajā rakstā uzziniet, kas jāņem vērā, lai kravu pārvadājumi noritētu tieši tā, kā iecerēts.

Lasīt vairāk...

VARAM aicina risināt kiberdrošības ekspertu trūkumu starptautiskā līmenī

1.jūlijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs piedalījās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Parlamentārā tīkla sanāksmē Saeimā, kuras galvenā tēma ir "Ceļā uz drošu un iekļaujošu digitālo pasauli pēc Covid-19 pandēmijas". Ministrs A.T.Plešs savā uzrunā akcentēja iestāžu nepieciešamību veicināt ātru un efektīvu kibernoziegumu atklāšanu, kā arī kvalitatīvu ekspertu piesaisti, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Lasīt vairāk...

Pēdējās sešās dienās slimnīcās nogādāti 128 cilvēki ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm

Pēdējo sešu izteikti karsto dienu laikā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi slimnīcās nogādājuši 128 cilvēkus ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm, aģentūru LETA informēja NMPD galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola. Cietušie bijuši no visām vecuma grupām, piemēram, mazākajam pacientam, kuram karstuma ietekme pēc ilgas uzturēšanās uzkarsušās telpās bija radījusi veselības problēmas, vecums bija vien 15 dienas, sacīja Vītola.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai jau jūtat, ka tuvojas Saeimas vēlēšanas?

Līdz 14.Saeimas vēlēšanām, kuras norisināsies šā gada 1. oktobrī, sestdienā, ir atlikušas mazāk nekā 100 dienas. Tiesības piedalīties vēlēšanās būs Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma, lai uz nākamajiem četriem gadiem ievēlētu 100 parlamenta deputātu. Kā līdz šim, vēlētāji Saeimas vēlēšanās varēs balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs, kā arī būs iespēja balsot savā atrašanās vietā, ja veselības stāvokļa dēļ nebūs iespējams nobalsot vēlēšanu iecirknī klātienē. Tāpat vēlētāji ārvalstīs varēs izmanot iespēju balsot pa pastu.

Lasīt vairāk...

Jūlijā, nododot veco elektrotehniku, varēs laimēt jaunu

Lai veicinātu savu laiku nokalpojušās elektrotehnikas šķirošanu un nodošanu otrreizējā pārstrādē, “Latvijas Zaļais punkts” kopā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide”, kā arī “Tet” un “Maxima Latvija” no šā gada maija visā Latvijā īsteno kampaņu “Elektrotehnikas šķirošanās tūre”. No 1.līdz 31.jūlijam notiks kampaņas otrais posms, kura laikā iedzīvotāji uzkrāto tehniku aicināti nogādāt uz kādu no 59 atkritumu šķirošanas laukumiem visā Latvijā. Ikviens kampaņas dalībnieks, kurš nodos kādu iekārtu, varēs piedalīties izlozē par vērtīgām balvām – jaunu telefonu, televizoru, grīdas tīrīšanas robotu vai veikalu “Maxima” dāvanu karti 100 eiro vērtībā, informē “Latvijas Zaļā punkta” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Bērnu vokālās studijas "Knīpas un knauķi” koncertuzvedums "Emociju pētnieki" priecēs arī Siguldā un Jūrmalā

Atzīmējot savu 50. dzimšanas dienu, bērnu vokālā studija “Knīpas un knauķi” ar programmas “Rimi bērniem” mentālās veselības ekspertu atbalstu radījusi muzikālu un reizē interaktīvi izglītojošu rotaļuzvedumu bērniem un viņu vecākiem “Emociju pētnieki”. Tajā caur dziesmām, dejām, sarunām, spēlēm un līdzdarbošanos ikviens aicināts iepazīt, izprast un apzināt daudzveidīgās emocijas, kas valda mūsos. Vasaras laikā muzikālais koncertuzvedums “Emociju pētnieki” būs skatāms un klausāms četrās Latvijas pilsētās – Siguldā, Cēsīs, Jūrmalā un Tērvetē, informē organizatori.

Lasīt vairāk...

Beļģu puisis Kierans Ikšķilē ieguvis vēl vienu ģimeni

Pirms teju deviņiem mēnešiem ikšķiliešu Sprunču ģimene pie sevis uzņēma viesskolēnu – tobrīd 16 gadu veco Kieranu Bernkensu (Kieran Bernkens) no Tongerenas pilsētas Beļģijā, kurš vienu gadu mācījās Ikšķiles vidusskolas 11. klasē. Nu jau Kierans devies atpakaļ uz savu dzimteni, bet Līgo dienas rītā "Rīgas Apriņķa Avīze" aprunājās gan ar viņu, gan ar viņa viesģimenes mammu Rikardu Damrozi-Sprunci par to, kā viņiem pagāja šis mācību gads, kādi jauni iespaidi gūti. Sarunā piedalījās arī Sprunču ģimenes galva Gints un trīs viņu bērni – Ivars (12 g.), Horens (10 g.) un Ārons (7 g.).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.