Menu
 

Trešdiena, 20 Jūlijs 2022

Plastmasas, stikla vai šķiedras pudeles – kas ir nākotnes iepakojums?

Plastmasas pudeļu sadalīšanās var ilgt līdz 500 gadiem, nonākot dabā tās var piesārņot augsni un ūdeni. Tiek lēsts, ka okeānos peld 165 miljoni tonnu plastmasas atkritumu, kas apdraud jūras dzīvnieku veselību un drošību. Savukārt, stikla pudeles sadalīšanās var ilgt 4000 gadus. Ja to daļas nonāk dabā, cilvēki un dzīvnieki var sagriezties uz stikla, dzīvnieki vai putni var norīt to, nespējot to sagremot. Tas ir arī bīstams ugunsgrēka riska faktors.

Lasīt vairāk...

Foto: Zirgu dienas Inčukalnā pulcē kuplu skaitu zirgu mīļotāju

  • Publicēts Sports

Inčukalnā, Nacionālajā sporta bāzē “Jauno Jātnieku skola”, aizvadītas XV Vislatvijas Zirgu dienas, kas ir svētki zirgiem, jātniekiem, ģimenēm ar bērniem un citiem interesentiem. Divu dienu garumā skatītājus priecēja sacensības konkūrā, kas tika bagātinātas ar priekšnesumiem un paraugdemonstrējumiem, vēsta galvenie rīkotāji “Jauno Jātnieku skola”.

Lasīt vairāk...

VMD: Alkšņu lapu brūnēšanu izraisa lapgrauži, kokiem tas nekaitē

  • Publicēts Vide

Pēdējo nedēļu laikā novērojama alkšņu lapu brūnēšana. To izraisa alkšņa zilā lapgrauža un alkšņa zaļā lapgrauža kāpuri, kas apēd lapas mīkstumu, atstājot neskartu dzīslojumu. Kokiem tas nekaitē, un meža īpašniekiem, pamanot alkšņu lapu bojājumus, nav nepieciešams veikt nekādas īpašas darbības, vēsta Valsts meža dienests.

Lasīt vairāk...

Augusta sākumā Stopiņu Līgo parku ieskandinās "Lielais Līgo parka šlāgerfestivāls"

5.augustā Līgo parku Ropazu novada Stopiņu pagastā atkal ieskandinās “Lielais Līgo parka šlāgerfestivāls”. Būs iespēja ļauties īstas zaļumballes atmosfērai un kārtīgi izdejoties iemīļoto mūziķu pavadībā. Šī būs lieliska iespēja sastapt un noklausīties grupas “Galaktika”, “Klaidonis”, “Dakota”, “Zeļļi”, “Apvedceļš”, “Muiža” un “Tequila Band”, savukārt nakts ballīti īpaši karstos ritmos iegriezt solās DJ Aivis no Latvijas Radio 2. Sākums – plkst.19.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.