Menu
 

Pirmdiena, 06 Marts 2023

Deviņas pazīmes, ka jūs guļat par maz

Nogurums, īgnums, nespēja koncentrēties un pilnvērtīgi veikt darba pienākumus vai mājas soli visai bieži ir sliktas miega kvalitātes sekas. Varbūt – pirms sniegties pēc kārtējās kafijas krūzes –  ir vērts kārtīgi izgulēties? Ir pazīmes, kas var liecināt par miega trūkumu, jo sevišķi tad, ja vienlakus ir samanāmas vairākas no tām. Nereti aptiekas klients vēlas iegādāties līdzekļus pret kādu traucējošu problēmu, bet pēc dažu jautājumu pārspriešanas iegādājas arī nomierinošu tēju vai līdzekli miega kvalitātes uzlabošanai.

Lasīt vairāk...

Vairums iedzīvotāju veikalu ikdienai izvēlas pēc tā atrašanās vietas

Būtiskākais priekšnoteikums, kāpēc cilvēki apmeklē konkrētus veikalus, ir to atrašanās vieta, noskaidrots pārtikas mazumtirdzniecības tīkla “Elvi” organizētajā iedzīvotāju aptaujā par iepirkšanās paradumiem un pārtikas mazumtirdzniecības franšīzes zīmolu atpazīstamību. Šo atbildi izvēlējās 77% respondentu. Pircējiem būtiska ir arī sajūta, ka veikalā produktus var iegādāties par zemākām cenām (61% aptaujāto).

Lasīt vairāk...

Noslēdzies "Siguldas kauss 2023" kalnu slēpošanā un snovbordā

  • Publicēts Sports

3.un 4.martā Siguldas Pilsētas trasē norisinājās “Siguldas kauss 2023” kalnu slēpošanā un snovbordā. Sacensības ir unikālas ar to, ka vienviet startē vecāki, bērni un mazbērni, vienojot paaudzes un kalnu slēpošanas un snovborda kopienas. Siguldas kauss ir vēsturiski tradīcijām bagātākās sacensības Latvijā – pirmo reizi notika jau 1969. gadā. Šogad abās sacensību dienās kopā startēja 200 dalībnieki un cīnījās par balvu – “Siguldas kausu”.

Lasīt vairāk...

Foto: Ropažu novadā taps Latvijā pirmā ambisoniskās skaņas koncertzāle

Pagājušās nedēļas nogalē Ropažu novada Villasmuižā, ēku kompleksā ar vēsturisko nosaukumu Bakhaužu muiža, tika uzsākti Latvijā pirmās ambisoniskās skaņas koncertzāles būvniecības darbi. Ēku komplekss turpmāk iezīmēsies kultūras kartē ar nosaukumu “Skaņu muiža 360”, un tā būs pirmā stacionārā ambisoniskās jeb telpiskās skaņas koncertzāle Latvijā, kas veidos pilnīgi jaunu, nākamās paaudzes mūzikas atskaņošanas un skaņas klausīšanās pieredzi.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Rūpniecībā šis nebūs viegls gads

Latvijas rūpniecībā 2023.gads ir sācies ar ražošanas apjomu kritumu un šis gads kopumā rūpniecībā noteikti nebūs viegls. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada janvārī salīdzinājumā ar 2022. gada janvāri ražošanas apjomi apstrādes rūpniecībā samazinājās par 6,1 % un arī rūpniecībā kopumā situācija janvārī bija līdzīga.

Lasīt vairāk...

Ziedot nedrīkst nepalīdzēt – un kur komatu liksi tu?

Tikko ir apritējis gads kopš dienas, kura ukraiņu dzīves pārvērta ļaunā murgā, no kura viņi nekādi nevar pamosties. Es domāju, ka ikviens no jums piekritīs, ka pirms gada, 24.februārī, mēs visi bijām emocionāli paralizēti, jo nespējām noticēt, ka tiešām 21.gadsimtā ir iespējams karš, ka tiešām ar mūsdienu tehnoloģiskajām iespējām neviens nespēj “aizvērt debesis” un pasargāt bērnus, sievietes, pensionārus – cilvēkus, kuri nelūdza viņus “atbrīvot”, kuri, tāpat kā mēs, dzīvoja savas vienkāršās dzīves, jo neviens nespēja noticēt, ka pat visas pasaules sadošanās rokās nespēj apturēt šo ļaunumu.

Lasīt vairāk...

CSP: Janvārī rūpniecības produkcijas apjoms samazinājies par 9,8 %

2023.gada janvārī, salīdzinot ar 2022. gada janvāri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 9,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoma kritums bija apstrādes rūpniecībā – par 6,1 % un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 20,8 %. Arī elektroenerģijas un gāzes apgādē bija kritums par 20,8 %, samazinoties koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas apjomam un gāzes piegādei patērētājiem.

Lasīt vairāk...

Jāzeps Baško: Četri aplami argumenti pieminekļu aizstāvībā

Pirmkārt. Konkrētu pieminekļu negāšanas aizstāvjiem ir jābūt godīgiem un jāatzīst sev, ka ne jau pret jebkādu pieminekļu gāšanu viņi principiāli iestājas. Ja tā būtu, tad Staķis varētu šodien Rīgā uzsliet divu ereģētu dzimumlocekļu saplūšanu, bet jūs nevarētu to nogāzt vai pārvietot sava principa dēļ arī tad, kad jums būtu teikšana un riebums pret šo kompozīciju atrašanos jūsu dzimtās pilsētas sirdī. Pieminekļu jaukšanā vienmēr ir jārunā par konkrēto pieminekli un par konkrēto sabiedrību, kurā tas dzīvo. Princips “mēs nejaucam pieminekļus” ir melīgs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.