Menu
 

Pirmdiena, 20 Augusts 2018

Foto: Mākoņu ainavas

Kaut arī zaļajās pļavās pamazām ieplūst rudens smaržas, Vijas Vāveres fotogrāfijās vēl jūtama vasarīga lietus tuvošanās un silti saules stari – gan pie jūras, gan pastaigā pa pļavām un laukiem izdevies notvert neatkārtojamas mākoņu ainavas.

Lasīt vairāk...

Simtgades filmas "Paradīze ‘89" un "Turpinājums" – LTV ēterā

Augusta nogalē un septembra sākumā LTV piedāvās televīzijas pirmizrādes divām Nacionālā Kino centra programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” ietvaros tapušām filmām. Svētdien, 26. augustā, skatītājiem tiks piedāvāta Madaras Dišleres debijas spēlfilma “Paradīze ‘89” par četrām meitenēm bērnības vasarā, bet nedēļu vēlāk, 2. septembrī – klasiķa Ivara Selecka dokumentālā filma “Turpinājums” par pieciem pirmklasniekiem no dažādām Latvijas malām.

Lasīt vairāk...

"Ancers": Saimnieciskās darbības atsākšana pēc ĀCM ir atkarīga no gribasspēka un resursiem

Jebkura cūkkopības uzņēmuma saimnieciskās darbības atsākšana pēc Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojuma ir atkarīga no gribasspēka un iespējas nodrošināt saimnieciskās darbības veikšanai visus nepieciešamos resursus, tostarp finanšu, aģentūrai LETA norādīja cūkkopības uzņēmuma "Ancers", kura fermas pērn skāra ĀCM un tajās nācās likvidēt visu cūku ganāmpulku, valdes loceklis Raimonds Kalvāns.

Lasīt vairāk...

"B-Bus": Latvijā D kategoriju – no 21 gada vecuma

Pasažieru pārvadājuma nozare nav iedomājama bez autobusa vadītājiem, tieši viņi ikdienā nodrošina uzņēmuma pamatdarbību – pārvadā pasažierus no viena galapunkta uz citu. Pēdējos gados Latvijā par globāli akūtu problēmu ir kļuvusi darbinieku meklējumi, kuriem ir atbilstoša kvalifikācija – D kategorija (autobusi) un 95. kods.

Lasīt vairāk...

Foto: Sužos no kaķu audzētājas izņem briesmīgos apstākļos turētus 45 kaķus

Sestdien Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem par iespējamiem dzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumiem Garkalnes novada Sužos. Pēc informācijas saņemšanas notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirkņa policisti, kuri pārliecinājās, ka pamestā dārza teritorijā atrodas būri ar vairākiem desmitiem kaķu, tostarp arī šķirnes kaķiem.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka dzīvnieki bija turēti nepiemērotos apstākļos – šauros būros, kuros pat nebija paklāju vai pakaišu. Dzīvniekiem nebija pietiekami daudz ūdens un barības. Daudzi dzīvnieki bija novārguši.

Policisti pieaicināja dzīvnieku patversmes "Ulubele" darbiniekus, kuri izņēma kaķus un nogādāja patversmē. Uzreiz tika izņemts 41 kaķis, kuri atradās būros. Ņemot vērā, ka vairāki dzīvnieki bija izkļuvuši no būriem, patversmes darbinieki izlika slazdus. Kopumā ir izņemti un drošībā nogādāti 45 kaķi.

Valsts policija ir noskaidrojusi, ka kaķu saimniece ir 1961. gadā dzimusi sieviete, kura kaķus audzējusi pavairošanas nolūkā, lai vēlāk tos pārdotu. Policisti ir ieguvuši informāciju, ka Sužos kaķi turēti kopš šā gada 15. augusta. Pirms tam sieviete dzīvniekus turējusi dzīvoklī Dreiliņos, taču šo mājokli namu apsaimniekotājs licis sievietei pamest. Iepriekš sieviete nodarbojusies ar kaķu pārdošanas biznesu, un viņai jau iepriekš Rīgas Domes administratīvā komisija bija piemērojusi sodu par dzīvnieku turēšanas un labturības prasību pārkāpšanu.

Saistībā ar notikušo Valsts policija pret sievieti ir uzsākusi administratīvo lietvedību pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106. panta – par dzīvnieku turēšanas un labturības noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām – no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas. Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai ja to dēļ nodarīts fizisks vai materiāls zaudējums, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 15 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām – no 700 līdz 1400 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Lietas materiāli pēc piekritības tiks nosūtīti Pārtikas un veterinārajam dienestam lēmuma pieņemšanai.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņoja par briesmīgos apstākļos turētajiem dzīvniekiem. Likumsargi arī aicina, redzot, ka mājdzīvnieki vai mājlopi netiek pienācīgi aprūpēti, vai pat tiem tiek darīts pāri, nekavējoties informēt Pārtikas un veterināro dienestu vai arī policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Lasīt vairāk...

Septembrī LTV piedāvās jaunu seriālu "Divi vienā"

Sākot ar 4. septembri, trīs reizes nedēļā – no otrdienas līdz ceturtdienai – LTV1 piedāvās jaunu seriālu “Divi vienā”, kura veidošanā piedalās pieredzējusī režisore Inta Gorodecka un iemīļotie aktieri Lāsma Kugrēna, Indra Briķe, Jakovs Rafalsons, Līga Zeļģe, Ģirts Liuzniks, Mārtiņš Egliens, Dana Lāce-Avotiņa, Inga Alsiņa, Regīna Devīte, Veronika Plotņikova u.c., kā arī Ģirta Liuznika dēls Everts un aktrises Lienes Sebres meitiņa Emīlija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.