Menu
 

Trešdiena, 20 Janvāris 2021

Sarukusi inficēšanās ar Covid-19 privātos pasākumos un ārstniecības iestādēs, bet pieaugusi darbā un skolās

Pagājušajā nedēļā sarucis mājsaimniecībās, ārstniecības iestādēs un privātajos pasākumos ar Covid-19 inficēto skaits, bet palielinājusies saslimšana  sociālās aprūpes iestādēs, darbā un izglītības iestādēs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologa Jurija Perevoščikova demonstrētie materiāli Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

Lasīt vairāk...

Plešs: Teritoriālajā reformā nav iespējams ņemt vērā katras pašvaldības intereses, bet jādomā par visas valsts ilgtspējīgu attīstību

Veicot visaptverošu reformu, kas ietekmēs Latvijas tālāko attīstību un nākotni, nav iespējams nodrošināt, ka katras pašvaldības vēlmes un intereses tiks izpildītas, trešdien Satversmes tiesā (ST) sacīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), aizstāvot jauno Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu (ATR).

Lasīt vairāk...

Perevoščikovs: Pat lielajās Eiropas valstīs ar zemāku saslimstību joprojām saglabājas stingri ierobežojumi

Latvijā septiņu dienu periodā ir samazinājies slimnīcās stacionēto Covid-19 pacientu skaits, taču ierobežojumu atcelšanai nav pamata, jo pat lielajās Eiropas valstīs ar zemāku saslimstību joprojām saglabājas stingrie ierobežojumi, trešdien Saeimas komisijā pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Bērna pieskatīšanai attālināto mācību laikā vecāki var izmantot slimības palīdzības pabalstu

Laikā, kad Covid-19 radīto ierobežojumu dēļ arī jaunāko klašu skolēniem mācības notiek attālināti,  vecākiem ir iespēja pieteikties slimības palīdzības pabalstam bērna pieskatīšanai. Vecākiem ir tiesības saņemt šo pabalstu par bērna vecumā līdz 10 gadiem (ieskaitot) pieskatīšanu. Tā kā  mācības attālināti notiks visā valstī, pieprasot pabalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA), nav nepieciešama izglītības iestādes izziņa par attālinātu mācību procesu.

Lasīt vairāk...

Divu Ķekavas klubu 11 florbolistes piedalījušās Latvijas junioru izlases treniņnometnē

  • Publicēts Sports

Turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, kas plānots no 5. līdz 9. maijam Zviedrijas pilsētā Upsalā, Latvijas junioru (U19) izlases kandidātes galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā pagājušās nedeļās nogalē aizvadījušas divu dienu treniņnometni Kocēnos. Nometnē piedalījās 31 spēlētāja, viņu vidū septiņas kluba “Ķekavas Bulldogs” florbolistes un četras “FK Ķekava” komandas pārstāves.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.