Menu
 

Ceturtdiena, 28 Janvāris 2021

Apstiprināts Siguldas novada pašvaldības budžets 27,5 miljonu eiro apmērā

Ceturtdien kārtējā domes sēdē Siguldas novada pašvaldības domes deputāti apstiprinājuši pašvaldības 2021. gada budžetu 27 572 942 eiro apmērā, kas ir mazāks nekā 2020. gadā. Kā informēja novada pašvaldībā, šā gada budžetu veido 24 674 364 eiro ieņēmumu prognoze, 2 470 827 eiro līdzekļu atlikums no 2020. gada (uzturēšanas izdevumu ietaupījums, Eiropas Savienības un valsts līdzfinansējumi, kas paredzēti projektu realizācijai 2021. gadā) un 2020. gadā neizlietotie aizņēmumi no Valsts kases 427 751 eiro apmērā.

Lasīt vairāk...

Pašvaldība: Ķekavas sociālajā aprūpes centrā par senioriem rūpējas ar vislielāko atbildību

Lai pasargātu klientus un darbiniekus no saslimšanas ar Covid-19, Ķekavas sociālās aprūpes centrā jau kopš 2020. gada marta tiek ievēroti gan valstī noteikti epidemioloģiskie drošības pasākumi, gan arī papildus izstrādāti iekšējie iestādes noteikumi un īstenoti pastiprināti drošības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, norāda Ķekavas novada pašvaldībā. Ilgstošas sociālās aprūpes centrā līdz šim neviens pozitīvs testa rezultāts nav bijis.

Lasīt vairāk...

Papildu brīvlaiku pirmklasniekiem varēs nodrošināt skolēniem, kuri mācās tālmācības formā, sociālās korekcijas vai speciālajā skolā

Papildu brīvlaiks pirmklasniekiem paredzēts tikai tiem skolēniem, kuri mācās pamatizglītības programmu tālmācības formā, sociālās korekcijas izglītības iestādē vai speciālās izglītības iestādē, paredz valdībā pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par 2020./2021.mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laiku un brīvdienu laiku.

Lasīt vairāk...

Mācītājs Roberts Otomers: Par dabisku ģimeni!

2020.gada 12.novembrī Satversmes tiesa pieņēma visai latviešu tautai pretēju lēmumu, nākot klajā ar savu jaunu ģimenes definīciju, pielīdzinot lesbieti ģimenes tēvam. Satversmes tiesas (ST) vadītāja sauc to par vēsturisku lēmumu, kas pavērs durvis daudziem citiem līdzīgiem lēmumiem. Turklāt šis lēmums pieņemts Korona vīrusa ēnā, kad stipri ierobežotas ir cilvēku iespējas pret to protestēt.

Lasīt vairāk...

Carnikavas viesmīlības vārti – Blusu krogs

Iebraucot Carnikavā no Garciema puses, pirmā acīs krīt senatnīga gara un eleganta ēka uzkalniņā. Latviešu literatūras klasikas cienītājiem uzreiz jābūt skaidram, ka šī šarmantā ēka kādreiz bijusi krogs. Blusu krogs savulaik bijis viens no Carnikavas populārākajiem krogiem, tur noritējušas vietējās sabiedrības tikšanās un slēgti darījumi, tas deva arī naktsmājas ceļotājiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.