Menu
 

Ceturtdiena, 18 Novembris 2021

Valsts prezidents aicina Latvijas sabiedrību būt vienotai par spīti atšķirīgiem uzskatiem

Pat nomācošajā un nedrošības pilnajā laikā, kas rada neiecietību un vedina vilkt robežas starp "mēs" un "viņi", sabiedrībai vajadzētu būt vienotai un atcerēties, ka visi var iekļauties Latvijā, saglabājot savu brīvību un atšķirīgos uzskatus, svinīgajā Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienas uzrunā sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

Saeimas priekšsēdētāja: Uzticība Latvijas valstij vienmēr ir ļāvusi mums pārvarēt vissmagākos laikus

Vēsture liecina – uzticība Latvijas valstij un savai tautai, kad atbalstām cits citu liela mērķa vārdā, vienmēr ir ļāvusi mums pārvarēt vissmagākos laikus. Šī pārliecība un ticība nekad mūs nav pievīlusi. Tā devusi mums viedumu, tālredzību un degsmi, kas izšķirošos brīžos vienmēr likta lietā, sacīja Saeimas priekšsēdētaja Ināra Mūrniece ceturtdien, 18.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienai veltītajā Saeimas svinīgajā sēdē.

Lasīt vairāk...

Stankevičs: Visapkārt notiekošais liek apzināties šī brīža situācijas nopietnību un meklēt risinājuma iespējas

Svinot Latvijas Neatkarības proklamēšanas gadadienu, gribētos runāt tikai par labo un skaisto, par sasniegumiem un uzvarām, tomēr notiekošais Latvijā, Eiropā un pasaulē liek apzināties šī brīža situācijas nopietnību un meklēt risinājuma iespējas, svinīgajā dievkalpojumā sacīja Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Lasīt vairāk...

Divi sarkano biešu ēdieni valsts svētku galdam

Domājot par to, no kā pagatavot svētku ēdienu latviskās krāsās, bietes noteikti iedomājamies vienas no pirmajām, bet tad šo ideju atmetam, jo neēdīs taču katru gadu siļķi kažokā vai vinegretu. Bet patiesībā bietes ir mūsu superdārzenis, no kā var gatavot bezgalīgi daudz ēdienu. Tie ne tikai skaiti rotās 18.novembra svētku galdu, bet arī nodrošinās mūs ar vērtīgiem vitamīniem, minerālvielām un balastvielām. 100 g biešu satur aptuveni 40 kcal, bietēs ir C vitamīns, B grupas vitamīni, folijskābe, fosfors, kālijs, dzelzs un magnijs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.