Menu
 

Piektdiena, 26 Novembris 2021

Ņikišins: Jaunais SARS-CoV-2 vīrusa paveids nonāks arī Latvijā, taču būtiskākais ir būt gataviem reaģēt

Ņemot vērā starptautisko ceļošanu un loģistiku, kaut kādā brīdī jaunais SARS-CoV-2 paveids B.1.1.529, kas patlaban strauji izplatās Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), arī varētu nonākt līdz Latvijai, taču galvenais ir būt gataviem reaģēt uz šo paveidu un pēc iespējas ātrāk atklāt pirmos gadījumos, aģentūrai LETA sacīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Nacionālās references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins.

Lasīt vairāk...

Brāļi Dukuri otrajā desmitniekā Pasaules kausa otrajā posmā Īglsā (papildināta)

  • Publicēts Sports

Negaidītiem rezultātiem bagātās Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensības Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā neveiksmīgas izvērtās siguldiešiem brāļiem Dukuriem. Martins, kurš turpat pirms nedēļas izcīnīja otro vietu, šoreiz ierindojās tikai 11.vietā, bet viņa vecākais brālis Tomass finišēja 18.pozīcijā 29 dalībnieku konkurencē.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Kas jūs pēdējā laikā visvairāk iepriecinājis?

Novembris un decembris Latvijā ir svētku mēneši – gan Lāčplēša diena un valsts svētki, gan gaidāmie Ziemsvētki. Šogad cilvēki svētkus svin un gaida ar citu noskaņojumu, un daudzi atzīst, ka svētku sajūtu dubultā vairotu Covid-19 pandēmijas beigas un slimības dēļ mirušo skaita mazināšanās. Izpaliekot plašām svētku svinībām,  ir cilvēki, kas vairāk pievērš uzmanību un priecājas par notikumiem tuvinieku lokā.

Lasīt vairāk...

Aparjods otro reizi pēc kārtas uzvar Nāciju kausa sacensībās

  • Publicēts Sports

Piektdien Soču ledus trasē Krievijā aizvadīts šīs sezonas otrais Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa izcīņas otrajam posmam kamaniņu sportā. Vīru konkurencē 37 dalībnieku konkurencē ātrākais bija saulkrastietis Kristers Aparjods, kurš Nāciju kausa sacensībās bija labākais arī pirms nedēļas olimpiskajā Jaņcjinas trasē Ķīnā. Piektajā vietā ierindojās siguldietis Riks Kristens Rozītis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.