Menu
 

Trešdiena, 06 Oktobris 2021

Turpmāk NMPD prioritāte būs tikai dzīvībai kritiski izsaukumi

Lai dzīvībai kritiskās situācijās, kad izšķirošas ir minūtes, iedzīvotāji saņemtu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu palīdzību, dienesta Ārkārtas vadības grupa lēmusi no šodienas vēl stingrāk šķirot uz ārkārtas tālruni 113 saņemtos zvanus – brigādes turpmāk netiks nosūtītas uz zemākas prioritātes situācijām.

Lasīt vairāk...

Otrdien Latvijā reģistrēts 1671 Covid-19 inficēšanās gadījums, mirušas 16 personas (papildināta)

Otrdien Latvijā veikti 21 825 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēts 1671 jauns inficēšanās gadījums, no tiem 1267 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 404 vakcinēti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Tas ir otrs lielākais skaits vienā dienā kopš pandēmijas sākuma.

Lasīt vairāk...

Dumpis: Covid-19 situācija tā ielaista, ka nepieciešami ierobežojumi gan vakcinētajiem, gan nevakcinētajiem

Covid-19 izplatība Latvijā pašlaik notiek tik strauji, ka slimības apturēšanai nepietiktu pat ar vakcinācijas pret Covid-19 tempa būtisku kāpināšanu, un tā vietā vismaz sākotnēji nepieciešams ieviest vienādus ierobežojumus gan vakcinētajiem, gan nevakcinētajiem, lai apturētu saslimstības kāpumu, šādu nostāju šodien žurnālistiem pauda Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

Lasīt vairāk...

Zivsaimniecībai paredz miljonus. Vai tie glābs piekrastniekus? (1.daļa)

Nodokļu reforma kopš 1. jūlija ienesusi būtiskas pārmaiņas ne tikai radošo personu, bet arī piekrastes zvejnieku uzņēmējdarbībā. Biedrības “Mazjūras zvejnieki” gada kopsapulcē nācās dzirdēt ne vienu vien asu vārdu kontekstā ar pamatproblēmu – kā piejūras zvejniekiem tālāk dzīvot? Nozares ierobežotajām kvotām, Eiropas Savienības nedraudzīgajai politikai attiecībā uz jaunu laivu iegādi un pandēmijai nu klāt nākušas arī nodokļu “klaušas”, kas ne visiem ir izpildāmas.

Lasīt vairāk...

Veselības indekss: Pandēmijas laikā emocionāli vislabāk jūtas fiziski aktīvi cilvēki

Kopš Covid-19 ierobežojumu stāšanās spēkā 60 % Latvijas iedzīvotāju ir pasliktinājusies emocionālā labsajūta, biežāk izjūtot tādas emocijas kā aizkaitināmība, nomāktība un raizes, liecina “Mana aptieka un Apotheka” Veselības indeksa jaunākais pētījums. Pandēmijas laikā emocionāli visstabilāk ir jutušies tie cilvēki, kuri ikdienā veic pietiekami daudz fizisko aktivitāšu.

Lasīt vairāk...

Pēc karantīnas skolēni ar negatīva testa rezultātu skolā varēs atgriezties ātrāk

Veicot Covid-19 testu un uzrādot negatīvu rezultātu, skolēniem no karantīnas būs iespēja atgriezties klātienes mācībās ātrāk. Testu bez ģimenes ārsta nosūtījuma varēs veikt jau septītajā dienā pēc karantīnas uzsākšanas. To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.