Menu
 

Pirmdiena, 04 Oktobris 2021

DAP: Invazīvo sugu mīļdzīvnieki ir apdraudējums dabas daudzveidībai

  • Publicēts Vide

Invazīvās sugas ir viens no būtiskākajiem bioloģiskās daudzveidības apdraudējumiem pasaulē. Tām ir postoša ietekme uz dabu: tās apdraud vietējās sugas, izmaina ekosistēmu funkcijas, rada ekonomiskus zaudējumus, un atsevišķas sugas ir arī bīstamas cilvēka veselībai. Lai arī invazīvas sugas ievest, turēt un izplatīt visā Eiropas Savienībā nav atļauts, atsevišķu invazīvo sugu īpatņi Latvijā tiek turēti kā mīļdzīvnieki. Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aicina, pirms jauna mīļdzīvnieka iegādes rūpīgi izpētīt, vai tā nav invazīva suga, lai novērstu tās neapzinātu ieviešanu vai izplatību.

Lasīt vairāk...

Aptauja Carnikavā. Kā vērtējat obligātu vakcinēšanos mediķiem un pedagogiem?

Nepieciešamība vakcinēties daudzu nozaru speciālistiem kļūst par obligātu prasību, lai varētu pildīt savus tiešos amata pienākumus. Valdībā jau ilgāku laiku spriests par obligātu prasību vakcinēties medicīnas darbiniekiem un pedagogiem. Beidzot, pagājušās otrdienas Ministru kabineta sēdē, tika noteikts pienākums vakcinēties izglītības un veselības aizsardzības jomās strādājošajiem. Aptaujātie Carnikavas novada iedzīvotāji piekrīt tam, ka šo nozaru speciālistiem būtu nepieciešams obligāti vakcinēties pret Covid-19.

Lasīt vairāk...

Carnikavas riteņbraucēja uzvar "Vivus.lv" MTB maratona pēdējā posmā Baldonē

  • Publicēts Sports

Nedēļas nogalē Baldonē noslēdzās "Vivus.lv" kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratona 15.jubilejas sezona, kurā uzvaras laurus plūca "DTG/Mysport" komandas braucējs Andžs Flaksis un Carnikavas komandas braucēja Renāte Rodionova. Riekstukalna specifika un trases sarežģītība bija pārbaudījums visiem distanču braucējiem, taču iegūtās pozitīvās emocijas interesantajā trasē nevienam netraucēja finišēt ar smaidu sejā, vēsta rīkotāji.

Lasīt vairāk...

Privātās vidusskolas pedagoģe: Transformācija mācību procesā ir notikusi

Šobrīd plaši tiek diskutēts, cik ilgi skolēniem būs iespēja mācīties klātienē, un analizēts, kā aizvadītais mācību gads, kas pavadīts attālinātajās mācībās, ietekmēs bērnus un skolotājus, taču maz uzmanības tiek pievērsts ieguvumiem, ko sniegusi šī mācību forma. Tāpat svarīgi transformēt šos ieguvumus arī klātienes mācībās. Pandēmijas laikā ir uzlabojusies skolēnu un skolotāju savstarpējā komunikācija – to noteikti jāsaglabā arī nākotnē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.