Menu
 

Ceturtdiena, 14 Oktobris 2021

No 18.oktobra pārtrauks plānveida palīdzību slimnīcās

Strauji pieaugot saslimstībai ar Covid-19 un pacientu skaitam slimnīcās, Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK) ceturtdien lēma pārtraukt plānveida veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu slimnīcās ar nākamās nedēļas pirmdienu – 18.oktobri. Kā informēja Veselības ministrija, lēmums pieņemts saistībā ar nepieciešamību nodrošināt papildu ārstniecības personāla resursus un pārprofilēt gultasvietas neatliekamo, akūto un Covid-19 pacientu ārstēšanai.

Lasīt vairāk...

Par Gada uzņēmumu pārtikas ražošanā atzīts "Rāmkalni Nordeco" Siguldas novadā

Ceturtdien zemkopības ministrs Kaspars Gerhards sveica Zemkopības ministrijas konkursa “Sējējs 2021” laureātus. Šogad konkursa “Sējējs” laureātus sveica un balvas piešķīra astoņās konkursa nominācijās, kā arī tika pasniegta balva “Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā”. Par Gada uzņēmumu pārtikas ražošanā atzīts “Rāmkalni Nordeco” Siguldas novadā, informēja ministrijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijā mājokļu cenu kāpums visvairāk uztrauc Rīgas un Pierīgas iedzīvotājus

Kopš nekustamā īpašuma tirgus aktivizēšanās pagājušā gada vidū ir vērojams mājokļu cenu kāpums, un par to ir nobažījušies arī Baltijas valstu iedzīvotāji. “Luminor” bankas aptaujas rezultāti liecina, ka nedaudz mazāk kā puse Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju tuvākā gada laikā paredz nekustamo īpašumu cenu kāpumu 10 % robežās.

Lasīt vairāk...

Datorikas pedagogs: Starp pedagogiem veidojas digitālā plaisa

Attālināto mācību laikā daļa pedagogu būtiski uzlaboja savas digitālās prasmes, mācību procesā ieviešot dažādu platformu un rīku izmantošanu. Ir liela atšķirība starp pedagogu digitālajām prasmēm šobrīd un laikā pirms pandēmijas sākuma, tomēr aizvien ir liels skaits skolotāju ar salīdzinoši ierobežotām zināšanām un prasmēm digitālajā jomā, kas rada plaisu starp kolēģiem. Digitālās prasmes nenozīmē vien spēju piespiest attiecīgu pogu, tā ir domāšanas maiņa.

Lasīt vairāk...

Trešdien reģistrēti 2408 Covid-19 inficēšanās gadījumi un 21 nāves gadījums; 14 dienu kumulatīvais rādītājs Latvijā pārsniedzis 1000

Trešdien Latvijā veikti 21 504 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 2408 jauni inficēšanās gadījumi, kas otro dienu pēc kārtas ir jauns lielakais vienā dienā atklāto gadījumu skaits. No tiem 1928 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 480 vakcinēti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Policija aizturējusi četru personu grupu saistībā ar fiktīvu vakcināciju; aizturēto vidū ir medicīnas darbiniece

Šā gada jūlijā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par iespējamu kukuļa došanu vakcinācijas centra amatpersonām par iespēju noformēt fiktīvu vakcinācijas sertifikātu. Izmeklēšanas laikā nostiprinot pierādījumus, šomēnes kriminālprocess nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu aizdomās turētu personu, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Lasīt vairāk...

Futbola federācija aptur Sieviešu 1.līgas, jaunatnes čempionāta un veterānu čempionāta norisi

  • Publicēts Sports

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, izvērtējot apkopoto informāciju par klubos esošo situāciju ar vakcinācijas/pārslimošanas sertifikāta īpašnieku skaitu, pieņēma lēmumu no 15.oktobra apturēt un neturpināt tālāku "Evelatus" Jaunatnes futbola čempionāta, Sieviešu futbola 1. līgas un Latvijas atklātā veterānu čempionāta norisi.

Lasīt vairāk...

23.oktobrī Mārupē un Siguldā notiks tekstila šķirošanas akcija

  • Publicēts Vide

No 18. līdz 30. oktobrim lielveikalu tīkls “Rimi” un “Latvijas Zaļais punkts” rīko otro tekstila šķirošanas akciju. Tās laikā ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts palīdzēt savam skapim atbrīvoties no liekajiem kilogramiem un nodot nevajadzīgos tekstilizstrādājumus īpaši organizētos tekstila atkritumu savākšanas mašīnu izbraukumos pie “Rimi” veikaliem Mārupē, Siguldā, Rīgā, Tukumā, Bauskā un Liepājā. Par katriem 10 nodotajiem tekstila kilogramiem ikviens saņems dāvanu no “Rimi”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.