Menu
 

Sestdiena, 09 Oktobris 2021

Kaspars Rožkalns: Vai Latvijas pārtikas ražošanas nozare var būt mūsu Silīcija ieleja?

Latvijai pārtikas ražošanā ir senas un spēcīgas tradīcijas, un mūsu produkti pārsteidz ne vienu vien gardēdi visā pasaulē. Taču jauniem laikiem vajadzīgas jaunas idejas, un arī pārtikas nozarē ienāk dažādi inovatīvi risinājumi, kas pārsteidz pasauli. Varbūt vienradži* un sekmīgi jaunuzņēmumi jāmeklē ne tikai IT un tehnoloģiju industrijā, bet arī pārtikas ražošanā?

Lasīt vairāk...

Aptauja: Vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju mērķtiecīgi gatavojas jaunam Covid-19 izplatības vilnim

Kopumā 39% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju mērķtiecīgi gatavojas jaunam Covid-19 uzliesmojumam, tostarp veicot uzkrājumus, sekojot līdzi aktuālajai informācijai par Covid-19 situāciju un pastiprināti rūpējoties par fizisko un mentālo veselību, liecina "BENU Aptiekas Stresa termometra" dati, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Gemius".

Lasīt vairāk...

Piecu mēnešu laikā uzturlīdzekļu nemaksātājiem liegts spēlēt azartspēles teju divus miljonus reižu

No šī gada maija līdz septembrim pēc jaunā regulējuma spēkā stāšanās liegums spēlēt azartspēles uzturlīdzekļu nemaksātājiem ir piemērots 1 916 477 reizes, tādējādi regresa kārtībā no uzturlīdzekļu parādniekiem atgūto līdzekļu kopsumma šogad ir 6,33 miljoni eiro, kas ir par 21% vairāk, salīdzinot ar šo periodu iepriekšējā gadā, informēja Tieslietu ministrijā.

Lasīt vairāk...

Visur kopā ar četrkājaino draugu. Idejas suņiem draudzīgas vides radīšanai

Vecais joks par suni uz skrituļslidām ar saldējumu ķepā, kas apmulsis stāv pie durvīm, uz kurām redzama zīme par ieejas aizliegumu ar suņiem, skrituļslidām un saldējumu, pamazām zaudē aktualitāti – arvien vairāk restorānu un kafejnīcu, kā arī atsevišķas tirdzniecības vietas ver savas durvis labi audzinātiem suņiem. Tomēr apgalvot, ka Rīga suņus gaidītu plaši atplestām rokām, arī nevar. “Narvesen” apkopojis dažas lieliskas idejas, ko Latvijas pilsētas varētu aizgūt no pasaules metropolēm, kas izslavētas kā suņiem sevišķi draudzīgas.

Lasīt vairāk...

Sākas apkures sezona: kā tai pareizi sagatavoties?

Šoruden aukstam laikam iestājoties agrāk nekā ierasts, daudzviet gan daudzdzīvokļu namos, gan privātmājās apkures sezona uzsākta jau septembrī. Diemžēl tās sākums ik gadu iezīmē paaugstinātu noslodzi ugunsdzēsējiem, kas saistīta ar nepienācīgi apsaimniekotām ēku apkures sistēmām. “Gjensidige Latvija” atgādina, ka ugunsnelaimes un citas ar apkures sistēmām saistītas avārijas iespējams novērst, laicīgi un pareizi sagatavojoties apkures sezonai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.