Menu
 

Pirmdiena, 01 Novembris 2021

Agita Ozoliņa: Uz tikšanos atjaunotajā Sējas Kultūras namā!

No 4. oktobra darbu Sējas Kultūras namā uzsāk jaunais kultūras nama direktors Ansis Gornavs, kurš šim amatam tika izraudzīts atklātā konkursā. Bet divdesmit trīs gadus šī nama atslēgas un kultūras dzīves veidošana bija uzticēta Agitai Ozoliņai. Smaidīga, ar gaišu skatu un prieku sejā Agita mūs sagaida pie Sējas Kultūras nama durvīm...

Lasīt vairāk...

Pieci būtiski ieguvumi, ko sniedz energoefektīvu sadzīves iekārtu izmantošana

Mūsdienās mājsaimniecības joprojām ir vienas no galvenajām vaininiecēm kaitīgo siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisiju pieaugumam. Tas ir sadzīves iekārtu dēļ, kas nereti patērē daudz vairāk enerģijas kā mēs vēlētos, tāpēc ieteicams izmantot mūsdienu inovāciju sniegtās priekšrocības, piemēram, lietojot energoefektīvas iekārtas kaitīgo izmešu samazināšanai.

Lasīt vairāk...

Izveidota Latvijas teritorijā uzstādīto bankomātu karte

Latvijas Banka sadarbībā ar kartogrāfijas un ģeotelpiskās inteliģences risinājumu uzņēmumu SIA "Jāņa sēta" ir izveidojusi un tīmekļa vietnē “bank.lv” uzturēs karšu risinājumu, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu ērti atrast informāciju par visiem Latvijas teritorijā uzstādītajiem bankomātiem, tostarp atrast sev vistuvāko bankomātu, kurā var izņemt skaidro naudu. Bankomātu karte atrodama šeit.

Lasīt vairāk...

FM: Latvijas vispārējās valdības budžeta deficīts 2021.gadā ir ceturtais augstākais eirozonā

Saskaņā ar Eiropas Komisijā iesniegto budžeta plānu prognozēm Latvijas vispārējās valdības budžeta deficīts 2021.gadā - 9,3% no iekšzemes kopprodukta (IKP) - ir ceturtais augstākais eirozonā, atpaliekot tikai no Grieķijas, Maltas un Itālijas, informēja Finanšu ministrijas (FM) Fiskālās politikas departamenta direktors Nils Sakss.

Lasīt vairāk...

Fagots – mūzikas instruments, kas atver daudzas durvis

Daudzi vecāki vēlas, lai bērni apgūst kāda mūzikas instrumenta spēli. Arī paši bērni to vēlas, taču nereti nav viegli izvēlēties, kādu instrumentu apgūt. Piedāvājums ir gana plašs, turklāt, iespējams apgūt ne tikai populārus un plaši pazīstamus, bet arī retus instrumentus, piemēram, fagotu, ko Latvijā spēlē vien uz dažu roku pirkstiem saskaitāms cilvēku skaits. Tas ir gana sarežģīts instruments, tomēr vienlaikus spēj atvērt daudzas durvis un sniegt iespēju ceļot un uzstāties koncertzālēs daudzviet pasaulē, atskaņojot dažādas orķestra un kameransambļu programmas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.