Menu
 

Piektdiena, 29 Oktobris 2021

Cigarešu smēķēšanas izraisīto slimību Top 5

Visas cigaretes ir kaitīgas un atkarību izraisošas, un nepareizi ir paļauties uz dažādu cigarešu mārketingu, kas vienas cigaretes mēģina pasniegt kā mazāk kaitīgas nekā citas. Tās visas satur imūnsistēmu vājinošas un slimības izraisošas vielas, piemēram, darvu, nikotīnu, oglekļa monoksīdu, arsēnu, svinu, zilskābi un daudzas citas. Kopumā cigaretes degšanas procesā dūmos izdalās tūkstošiem dažādu ķīmisku savienojumu un kancerogēnu vielu.

Lasīt vairāk...

CSP: Septembrī mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 3,9 %

Šāgada septembrī, salīdzinot ar 2020. gada septembri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 1,9 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 7,6 %, autodegvielas – palielinājās par 5,6 %.

Lasīt vairāk...

Likumsargi mudina gājējus parūpēties par savu redzamību diennakts tumšajā laikā

Strauji tuvojas gada tumšākais laiks, tas ir brīdis, kad mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem ir īpaši jāpievērš uzmanība savai drošībai, tam, lai pats būtu pamanāms apkārtējo satiksmes dalībnieku acīs. Diemžēl ikdienā aizvien var novērot, ka ir tādi satiksmes dalībnieki, kuri mēdz ignorēt ceļu satiksmes noteikumus, radot iespējamu apdraudējumu sev un citiem. Šogad līdz 27. oktobrim ceļu satiksmes negadījumos ir cietuši 403 gājēji, savukārt 30 gājuši bojā.

Lasīt vairāk...

Jāvakcinējas, lai saglabātu darbu. Vakcinācija Pierīgā

Tikai divas nedēļas atlikušas līdz 15. novembrim, kad no darba tiks izmesti nepotētie un/vai kovidu neizslimojušie valsts un pašvaldību institūciju darbinieki. Šobrīd iegūstams tikai aptuvens priekšstats par to, cik strādājošo skars šis valdības izdomātais sods sabiedrības kopīga labuma vārdā, bet arī Pierīgas pašvaldībās pašlaik ir daudz nevakcinēto.

Lasīt vairāk...

Mārupē un Ķekavā uzstādīti pirmie depozīta sistēmas āra kioski

  • Publicēts Vide

SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” (DIO) sadarbībā ar SIA “Tomra Collection Latvia” un tirgotājiem uzstādījis pirmos divus depozīta sistēmas āra kioskus, kuros iedzīvotāji varēs nodot tukšos depozīta iepakojumus, sākot no 2022. gada 1. februāra. Pirmie kioski uzstādīti “Maxima” XX veikala teritorijā Pededzes ielā 1 Mārupē un Rīgas iela 22 Ķekavā, kur šobrīd norit jaunā “Rimi” veikala būvniecība.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.