Menu
 

Ceturtdiena, 14 Marts 2019

Eiropas Komisijā prezentēs Inčukalna gāzes krātuves modernizācijas projektu

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS “Conexus Baltic Grid” (“Conexus”) no 19. līdz 20. martam Briselē piedalīsies enerģētikas infrastruktūras projektiem veltītā pasākumā “PCI Enerģijas dienas”, kuru organizē Eiropas Komisija. “Conexus” iepazīstinās ar Inčukalna pazemes gāzes krātuves (PGK) modernizācijas projektu, kuram, kā norāda uzņēmumā, ir liela nozīme ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas enerģētiskās drošības stiprināšanai.

Lasīt vairāk...

Linkaits: Satiksmes ministrijai būs rūpīgi jāizvērtē valsts dotāciju piešķiršana par sabiedriskā transporta pakalpojumiem Rīgā

Satiksmes ministrijai (SM) būs rūpīgi jāizvērtē dotāciju piešķiršana par sabiedriskā transporta pakalpojumiem Rīgā, jo nav novērsti riski, kas saistīti ar SIA "Rīgas satiksme" uzņēmuma prestiža atjaunošanu un kreditoru pārliecināšanu par uzņēmuma veiksmīgu darbību, pastāstīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Lasīt vairāk...

Saistībā ar EP vēlēšanām vēlētājiem izsūtīs vairāk nekā vienu miljonu informatīvu vēstuļu

Saistībā ar Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām nākamnedēļ katram vēlētājam uz deklarētās dzīvesvietas adresi tiks izsūtītas informatīvas vēstules - kopskaitā tiks izsūtīti 1 388 858 šādi paziņojumi, preses konferencē norādīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) sabiedrisko attiecību vadītājs Ģirts Pommers.

Lasīt vairāk...

Saeimas komisija aicina VARAM uzlabot bīstamo atkritumu apsaimniekošanu

  • Publicēts Vide

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija ceturtdien vērsās pie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), aicinot līdz 29.aprīlim sagatavot iespējamo pasākumu plānu un tam nepieciešamās likumdošanas izmaiņas, kas uzlabotu bīstamo atkritumu apsaimniekošanu un novērstu motivāciju izmantot Latviju kā vietu importēto bīstamo atkritumu glabāšanai.

Lasīt vairāk...

CSP: Pērn Pierīgā ikdienas izdevumus viegli vai ar nelielām grūtībām sedza 52,3 % mājsaimniecību

2018.gadā 35,7 % mājsaimniecību savus ikdienas izdevumus sedza ar grūtībām vai ar lielām grūtībām, kas ir par 7,9 procentpunktiem mazāk nekā 2017. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Palielinājies to mājsaimniecību īpatsvars, kuras savus ikdienas izdevumus sedza ar nelielām grūtībām vai samērā viegli (2018. gadā – 56,8 %, 2017. gadā – 51,2 %), kā arī to, kuras sedza viegli vai ļoti viegli (attiecīgi 7,4 % un 5,3 %).

Lasīt vairāk...

Plāno vērienīgas izmaiņas veselības aprūpes organizēšanas kārtībā, tostarp tarifu pārskatīšanu

Veselības ministrija (VM) izstrādājusi vērienīgas izmaiņas Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtībā, tostarp iecerēts pārskatīt vairākus tarifus, uzlabot pakalpojumu pieejamību pacientiem ar diagnosticētiem psihiskiem traucējumiem, kā arī veikt citas izmaiņas, liecina valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi.

Lasīt vairāk...

Aicina uz talku Kaņiera ezera piekrastē Ķemeru Nacionālajā parkā

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) sestdien plkst. 11.00 aicina interesentus piedalīties dabas talkā Ķemeru Nacionālajā parkā (ĶNP). Tajā iniciatīvas “Daru labu dabai” ietvaros kopīgiem spēkiem no kokiem un krūmiem plānots atbrīvot Kaņiera ezera piekrastē esošo kadiķu audzi, kā arī iejusties namdaru lomā, palīdzot parka darbiniekiem savest kārtībā tūristu iemīļoto Kaņiera niedrāja (pontonu) laipu, kas pērnā gada novembrī cieta no vandālisma. 

Lasīt vairāk...

Jaunieši no 16 gadu vecuma medībās drīkstēs lietot šaujamieroci

Saeimas deputāti ceturtdien trešajā lasījumā atbalstīja jaunu Ieroču aprites likumu. Tas tostarp paredz, ka medībām domātos šaujamieročus varēs izmantot no 16 gadu vecuma. Turpmāk fiziskā persona, kas sasniegusi 16 gadu vecumu un uz kuru neattiecas citi likumā minētie aizliegumi, būs tiesīga individuālajās medībās izmantot medībām klasificētu ieroci (izņemot vītņstobra) tā īpašnieka tiešā klātbūtnē.

Lasīt vairāk...

Atklās horeogrāfam Vāclavam Ņižinskim veltītu izstādi

27.martā Mencendorfa namā tiks atklāta leģendārajam krievu horeogrāfam Vāclavam Ņižinskim (1889 – 1950) veltīta izstāde Rīgā, Mencendorfa namā. Tajā būs apskatāmi Rīgas un Sanktpēterburgas mākslinieku darbi, bet izstādes atklāšanas dienā būs iespēja izbaudīt mākslinieces Nadīnes Bokovikovas performanci – veltījumu V. Ņižinskim. Izstāde norisinās 24.starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros.

Lasīt vairāk...

Inčukalna gudrona smelšana – veiksmes un riski

  • Publicēts Vide

Ne tikai Pierīgā, bet bez pārspīlējuma var teikt, ka visā valstī Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekts ir viens no apjomīgākajiem un arī riskantākajiem vides aizsardzības sektorā. Kā zināms, projektam ir gara un sarežģīta priekšvēsture, līdz aptuveni pirms gada pilnsabiedrība “Inčukalns Eko” faktiski uzsāka vēl padomju laikos “sastrādāto” sērskābā gudrona platību sanāciju, ārkārtīgi bīstamās substances izsmelšanu, pārstrādi un tālāku nogādāšanu sadedzināšanai kompānijas “Cemex” lielajās krāsnīs.

Lasīt vairāk...

PTAC konstatējis neatbilstības visos pārbaudītajos bērnu spēļu laukumos

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), kas veic bērnu spēļu laukumu un tajos esošo iekārtu uzraudzību, pēdējo divu gadu laikā veiktajās pārbaudēs konstatējis neatbilstības visos pārbaudītajos spēļu laukumos. PTAC veica pārbaudes 58 spēļu laukumos un visos tika konstatētas neatbilstības, no kurām 83% gadījumu tika konstatēts neatbilstošs pārklājums un 63% gadījumos – bojāti un salauzti elementi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.