Menu
 

Pirmdiena, 21 Decembris 2020

Aptauja: 70% iedzīvotāju svētku sajūtu radīs gatavojot maltīti

Lai arī šogad pandēmijas dēļ svētku svinēšana norisināsies klusāk kā ierasts, vairums respondentu Ziemassvētku sajūtas radīšanai kopīgi gatavos svētku mielastu (70%), turklāt tā sagādei lielākā daļa aptaujāto jeb 33% plāno atvēlēt 21-40 eiro, kas ir mazāk kā gadu iepriekš. Visizaicinošākais produktu sagādei būs līdzcilvēku attieksme pret drošības pasākumiem (26%), kā arī rindas pie veikalu kasēm (25%), liecina “Maxima Latvija” mājas lapā rīkotā aptauja.

Lasīt vairāk...

VARAM pieprasa izvērtēt Ikšķiles novada Būvvaldes darbību

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), secinot nepietiekamu būvniecības procesa tiesiskuma uzraudzību, pieprasījusi Ikšķiles novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Indulim Trapiņam izvērtēt Būvvaldes darbinieku darbību, kā arī Būvvaldes vadītājas atbilstību amatam. Tāpat ministrija izteikusi prasību izvērtēt Ikšķiles novada Administrācijas vadītājas atbilstību ieņemtajam amatam.

Lasīt vairāk...

CSP: Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā novembrī palielinājies par 0,4 %

2020.gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 0,4 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 0,4 %, eksportētajai produkcijai – par 0,3 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis palielinājās par 0,5 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm pieauga par 0,2 %.

Lasīt vairāk...

Saeima "iesaldē" valdības locekļu algas

Saeima pirmdien atbalstīja valdības locekļu algu “iesaldēšanu”, nosakot, ka Ministru prezidenta, ministru un ministriju parlamentāro sekretāru atalgojums nākamgad nepaaugstināsies un paliks 2020.gada līmenī. To noteic steidzamības kārtā pieņemtie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.