Menu
 

Svētdiena, 22 Septembris 2019

Foto: Īrijas jauktais koris "Mornington Singers" iegūst ceturtā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa "Grand Prix"

Par ceturtā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1. vietas un “Grand Prix” ieguvēju, saņemot īpašo Jūrmalas pilsētas kausu un 3500 eiro “Latvijas Valsts meži” Lielo balvu, kļuva jauktais koris “Mornington Singers” (diriģents Orla Franagana). Otro vietu un 2000 eiro naudas balvu ieguva jauktais koris “Mlada” (Krievija, diriģente Olga Viguzova). Trešo vietu un 1000 eiro naudas balvu ieguva Jasmīnas koris (Latvija, diriģente Agita Ikauniece).

Lasīt vairāk...

"Super Nova" un "Auda" svin pārliecinošas uzvaras futbola pirmās līgas turnīrā

  • Publicēts Sports

Kārtējos trīs punktus Latvijas pirmās līgas turnīra tabulā nedēļas nogalē ierakstījis sporta klubs “Super Nova” un Ķekavas futbola klubs “Auda”. Septiņas kārtas līdz čempionāta beigām “Super Nova” tabulā ieņem otro, bet “Auda” – sesto vietu. Kamēr pirmajā līgā galvenie notikumi cīņā par godalgotajam vietām vēl priekšā, Latvijas otrajā līgā spēlējošajiem Pierīgas klubiem atlicis aizvadīt pa vienai vai divām spēlēm.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai esat iegādājušies dūmu detektoru?

Nākamā gada 1. janvārī stāsies spēkā nozīmīgas Ugunsdrošības noteikumu prasības, proti, privātmājās un dzīvokļos jābūt ierīkotiem autonomiem ugunsgrēka detektoriem. Privātmājas papildus būs jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests neplāno pārbaudīt katru mājokli. Prioritāri pārbaudes tiks veiktas tajos mājokļos, par kuriem tiks saņemti iesniegumi vai sūdzības vai būs notikuši ugunsgrēki.

Lasīt vairāk...

Vērtīgāko rudens produktu Top 5

Rudens mūs bagātīgi lutina ar pašmāju ražu – sulīgi, vitamīniem bagāti un kārdinoši mūsu dārzos, pagrabos un veikalu plauktos gozējas Latvijas kartupeļi, burkāni, bietes, kāposti, sīpoli, ķiploki, ķirbji un citi vietējie labumi. Protams, visi dārzeņi ir izcils vitamīnu, minerālvielu, antioksidantu un šķiedrvielu avots, un, jo krāsaināks ir ēdiens uz šķīvja, jo vairāk dažādu vērtīgu uzturvielu tajā paslēpts, tomēr arī starp rudens produktiem var atrast pašus vērtīgākos, kam noteikti jākļūst par šīs sezonas ēdienkartes sastāvdaļu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.