Menu
 

Ceturtdiena, 27 Septembris 2018

Visā Latvijā notiks Eiropas Zinātnieku nakts pasākumi, arī Baldonē, Jūrmalā, Salaspilī un Krimuldas novadā

Piektdien, 28. septembrī, visā Latvijā notiks Eiropas Zinātnieku nakts pasākumi, kuru vadmotīvs šogad ir “Zinātne veido mūs”. Apmeklētājus uz ekskursijām laboratorijās, eksperimentiem, diskusijām ar zinātniekiem, pētnieciskajām darbnīcām un citām izzinošām aktivitātēm aicinās zinātniskie institūti, augstskolas, muzeji un citas iestādes vairāk nekā 50 norises vietās.

Lasīt vairāk...

Bankas "Citadele" ekonomists: Vidējā alga Pierīgas reģionā – 954 eiro

Latvijas ekonomikas pietiekami straujo izaugsmi iedzīvotāji arvien vien vairāk izjūt arī savos maciņos, un šā gada otrajā ceturksnī vidējā darba samaksa Latvijā pirmo reizi pārsniegusi psiholoģiski zīmīgo 1000 eiro slieksni, sasniedzot 1004 eiro pirms nodokļu nomaksas. Salīdzinājumā ar pagājušā gada otro ceturksni vidējā darba samaksa Latvijā augusi par 8,4%, un spēcīgs algu kāpums šobrīd vērojams gandrīz visās tautsaimniecības nozarēs, kā arī reģionos.

Lasīt vairāk...

"Eiropas dzelzceļa līnijas" vadītājs: Nākamais "RB Rail" vadītājs tiks izraudzīts atklātā konkursā

Pēc Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail", kas ir dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekta īstenotājs, izpilddirektores un valdes priekšsēdētājas Baibas Rubesas atkāpšanās no amata viņas pēctecis tiks izraudzīts atklātā konkursā, aģentūrai LETA sacīja "RB Rail" Latvijas akcionāra "Eiropas dzelzceļa līnijas" vadītājs Andris Linužs.

Lasīt vairāk...

Skatīs līgumu par iedzīvotāju reģistra datu kvalitatīvāku apmaiņu starp Latviju un Igauniju

Saeima 27. septembrī nodeva izskatīšanai komisijās valdību līguma likumprojektu, kas paredz, ka Latvija un Igaunija nākotnē varēs kvalitatīvāk apmainīties ar iedzīvotāju reģistrā iekļautajiem datiem. Izmaiņas paredzēts veikt, pieņemot likumprojektu "Par Latvijas valdības un Igaunijas valdības līgumu par iedzīvotāju reģistrā iekļauto datu apmaiņu".

Lasīt vairāk...

Kompetencēs balstīta izglītība – kas sagaida Pierīgas skolēnus un skolotājus? Ādaži un Ulbroka

Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus Izglītības likumā, kas nosaka jaunā izglītības satura pakāpenisku ieviešanu – pāreju uz kompetenču pieejā balstītu mācību saturu. Kā Pierīgas novadu skolas vērtē šo lēmumu? Kā izmaiņas izglītības sistēmā ietekmēs skolu turpmāko darbu? Komentārus sniedz Ādažu vidusskolas un Ulbrokas vidusskolas pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.